Echitate pentru pensionari. PNL corectează greșelile PSD din Legea pensiilor

Echitate pentru pensionari. PNL corectează greșelile PSD din Legea pensiilor Sursa foto: Facebook

PNL face dreptate pentru mai multe categorii de pensionari. Printre aceștia se numără minerii, siderurgiștii ceferiștii, precum și cei cu grupe de muncă, persoane cu dizabilități și pentru pensionarii militari. Parlamentarii PNL au depus proiectul de lege pentru repararea greșelilor PSD din legea pensiilor, care practic a înghețat pensiile minerilor, siderurgiștilor, ceferiștilor, precum a celor cu grupe de muncă și a persoanelor cu dizabilități. Proiectul propune schimbarea modului de calcul prin scăderea stagiului de cotizare pentru aceste categorii.

PNL, echitate pentru pensionarii din România

De asemenea, ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Bolos, a lansat în dezbatere publică un proiect de OUG prin care crește plafonul de neimpozitare de la 2000-3000 de lei pentru pensionarii din Armată și sistemul de siguranță și ordine publică, la solicitarea PNL.

Pensii, PNL

Pensionari. Sursa foto: Inquam Photos

Este o măsură de justiţie şi echitate, care vine în întâmpinarea nevoilor reale ale celor care contribuie la securitatea naţională, indiferent de contextul economic”, menţionează Marcel Boloş.

Florin Roman, despre eliminarea discriminării în rândul pensionarilor

Conform deputatului Florin Roman, tot PNL a impus legea prin care crește plafonul pentru pensionarii din sectorul public, cu 3 milioane de beneficiari.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vorbim de circa 200.000 de beneficiari și un impact financiar de 80 milioane lei. Înlăturăm astfel o altă discriminare a PSD și a domnului Ciolacu”, spune liberalul.

PNL. Clarificări despre corecțiile la Legea pensiilor

Acesta a precizat că Marcel Ciolacu poate da ordine la PSD, nu la PNL, făcând referire la amenințarea premierului că nu mai schimbă nimeni nimic la legea pensiilor.

„Am votat majorările de pensii pentru 82% din pensionari, dar nu-i lăsam în spate nici pe cei umiliți de PSD, fără să aibă nici măcar un gram de vină! PNL va apăra imaginea Armatei Române indiferent cât se străduiesc unii să o denigreze, doar pentru ca dl Ciucă a fost un respectat șef militar al Armatei Române”, a încheiat Roman mesajul pe tema corecțiilor liberale la Legea pensiilor.

Revista presei