Scandal în Jandarmerie. Inspector-șef judecat pentru comportament abuziv

Scandal în Jandarmerie. Inspector-șef judecat pentru comportament abuziv Jandarmerie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Timiș. Jandarmeria Română se confruntă cu un nou scandal. Șeful Inspectoratului de Jandarmi Timiș a fost trimis în judecată pentru comportament abuziv față de un subordonat.

Colonelul Nicolae Slev a fost reclamat de un subaltern că a refuzat să-i elibereze un document necesar participării la un concurs. Colonelul, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș a fost trimis în judecată de procurorii militari.

Jandarmeria română implicată într-un nou scandal

Colonelul Nicolae Slev a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acest caz de comportament abuziv pune Jandarmeria Română într-o situație delicată. Un lucrător al Inspectoratului de Jandarmi Timiş a fost blocat de la promovare de șeful instituției. Nicolae Slev a refuzat să-i elibereze un document, persoanei respective, necesar participării la un concurs de promovare.

Omul s-a adresat procurorilor cu o sesizare împotriva ofițerului angajat de Jandarmeria Română să Inspectoratul de Jandarmi Timiș. Dosarul a fost întocmit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara care a stabilit că acuzațiile se susțin. Drept urmare, colonelul Slev a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Slev

Nicolae Slev Sursa foto: Banatul azi

Șeful a restricționat dreptul la muncă subalternului

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul Militar, în noiembrie 2023, un căpitan i-a solicitat şefului său eliberarea unei adeverinţe de serviciu. Documentul urma să-i servească la înscrierea pentru un concurs de ocupare a unei funcţii superioare în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, organizat de Jandarmeria Română.

Colonelul Nicolae Slev nu a eliberat în timp util documentul cerut de căpitan. Mai mult, i-a transmis acestuia că nu este de acord cu eliberarea adeverinţei din cauza deficitului de personal de la nivelul unităţii. Omul a ratat concursul din cauza șefului care s-a opus.

Judecata

Instanță. Sursa foto: poză simbol

Jandarmeria trebuie să caute înlocuitor pentru Slev

Procurorii susțin că prin decizia pe care a luat-o, șeful din Jandarmeria Română i-a îngrădit sublaternului său dreptul la muncă. Privat de posibilitatea de a promova pe o funcție superioară, căpitanul s-a adresat cu o sesizare către Parchetul Militar. El l-a acuzat pe Nicolae Slev de abuz în  serviciu.

În urma încheierii anchetei, dosarul penal a fost înaintat la Tribunalul Militar Timişoara. Aici se va judeca procesul deschis împotriva colonelului.

Între timp, Nicolae Slev și-a făcut raportul pentru pensionarecătre Jandarmeria Română. El se află la conducerea Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş de aproximativ 10 ani.

Revista presei