Șantier pe Arena Națională. Mari schimbări pe cel mai mare stadion al ţării

Șantier pe Arena Națională. Mari schimbări pe cel mai mare stadion al ţării Arena Națională. Sursă foto: .facebook.com/StadionulDinamo

Arena Națională e în șantier.  Recent, au fost demarate lucrările de înlocuire a gazonului, după ce în timpul verii stadionul a fost gazda unor evenimente muzicale de amploare. Datorită celor trei mari concerte, două susținute de Coldplay și unul de Ed Sheeran, suprafața de joc a fost afectată, însă se așteaptă ca fotbalul să revină în curând pe cel mai mare stadion al țării, odată ce gazonul va fi complet refăcut.

În perioada 13-15 septembrie, pe stadionul din București va avea loc și Comic Con, un eveniment care va utiliza doar marginile terenului pentru montarea echipamentelor necesare, fără a afecta în mod semnificativ suprafața de joc. Această configurare permite continuarea pregătirilor pentru revenirea meciurilor de fotbal pe Arena Națională, în timp ce gazonul nou este protejat.

Șantier pe Arena Națională. Se schimbă tot gazonul

Arena Națională este din nou în plin proces de renovare, după ce gazonul a cedat în urma numeroaselor evenimente desfășurate pe stadion în această vară. Pentru a pregăti stadionul să găzduiască din nou meciuri de fotbal, a fost necesară înlocuirea completă a suprafeței de joc, iar primele transporturi de gazon au sosit deja din Bratislava, Slovacia.

Ne puteți urmări și pe Google News

În locul gazonului hibrid deteriorat, se va monta un gazon 100% natural, o decizie luată din cauza lipsei de stoc pentru gazon hibrid. Această schimbare neprevăzută ar putea influența performanțele viitoare pe Arena Națională, însă se așteaptă ca noua suprafață de joc să fie pregătită în cel mai scurt timp pentru a primi din nou meciuri oficiale.

Arena Nationala

Arena Nationala

Gazonul natural va ajunge în întregime în scurt timp la Arena Națională

Condițiile meteo nefavorabile au împiedicat încărcarea completă a rulourilor de gazon, ceea ce a determinat ca  Vio Trans, una dintre cele mai importante companii de transport din România, să planifice un nou transport săptămâna viitoare pentru a finaliza montarea gazonului joi.

Iulian Dan, CEO Vio Trans Grup

„Vom aduce gazonul pentru Arena în cele mai bune condiții! Avem camioane care transportă rulourile la +3grade Celsius, temperatura optimă. Vio Trans Grup este prima companie certificată Tapa1 din România, iar cel mai important pentru noi este să livrăm către clienții finali în cele mai bune și sigure condiții.

Avem multiple contracte de transport gazon deja livrate în Romania și în Ungaria în condiții optime, iar acum am livrat pentru a treia oară și la Arena Națională. Deci gazonul va ajunge, prin intermediul nostru, în cele mai bune condiții. Ne onorează încrederea acordată pentru a fi furnizori de transport și de a contribui în mod profesionist în acest proces”, a declarat Iulian Dan, CEO-ul firmei de transport, pentru iAMsport.ro.

De câte ori a fost schimbat gazonul pe Arena Națională

Deschisă în 2011, Arena Națională a suferit prima înlocuire de gazon după doar un meci, având în vedere starea precară a terenului după confruntarea România - Franța 0-0. Până în 2017, suprafața de joc fusese schimbată de nouă ori, iar lucrările curente marchează a 13-a intervenție de acest tip pe stadion.

Când revine fotbalul pe Arenă

Se preconizează că Arena Națională va găzdui următorul meci important între FCSB și Dinamo spre finalul lunii septembrie.

Roș-albaștrii ar putea reveni pe teren pe 21 septembrie, când sunt programați să joace în etapa a zecea din Liga 1 împotriva Petrolului, sau pe 26 septembrie, când vor întâlni RFS în Europa League.

 

 

Revista presei