Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Doar tinerii țin cont de acest detaliu

Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Doar tinerii țin cont de acest detaliu

Certificatul energetic a devenit esențial în tranzacțiile imobiliare, influențând în mod semnificativ procesul de vânzare a unei proprietăți. În cazul tinerilor, pe lângă preț, contează foarte mult și acest document emis de un expert autorizat.

Certificatul energetic, un detaliu tot la fel de important ca prețul

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii sunt obligați să dețină certificatul energetic valabil pentru orice proprietate pe care doresc să o vândă sau să o închirieze. Lipsa acestui certificat poate duce la amenzi și poate îngreuna procesul de vânzare.

Din acest motiv, românii devin tot mai atenți la acest detaliu atunci când decid să cumpere o locuință. Tinerii sunt cei care iau în calcul eficiența energetică, nu doar prețul.

Certificatul energetic este important deoarece arată cumpărătorilor informații importante despre performanța energetică a proprietăți. Doar așa poate să evalueze costurile cu energia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Izolarea FațadelorCertificatul energetic, un detaliu tot la fel de important ca prețul. Sursa foto: Pixabay

Eficiența energetică poate influența valoarea locuinței

Apartamentele cu un nivel ridicat de eficiență energetică pot costa mai mult deoarece costurile de întreținere sunt mai mici. Proprietățile cu certificat energetic sunt mai căutate de cumpărători sau chiriași tocmai din acest motiv: facturile la căldură.

Tinerii spun că de cele mai multe ori se uită să cumpere o casă cât mai eficientă din punct de vedere energetic și sunt dispuși să plătească un preț mai mare dacă proprietatea are o performanță energetică.

Un dezvoltator a explicat că este deja „un proiect certificat NZ încă din stadiul de proiect. E foarte eficient din punct de vedere energetic. Printre rolurile care trebuie împlinite pentru a fi parte din acest NZ Buildings se numără clădiri cu amprentă de carbon redusă, izolație termică superioară și geamuri certificate NZ, foarte eficiente”.

Casa Prefabricată, Locuințe, PrefabricatCertificatul energetic, un detaliu tot la fel de important ca prețul. Sursa foto: Pixabay

Certificatul energetic devine foarte important pe piața imobiliară

În concluzie, certificatul energetic devine o componentă extrem de importantă în tranzacțiile imobiliare, influențând atât procesul de vânzare, cât și pe cel de închiriere al unui apartament

Deținerea unui astfel de certificat energetic poate atrage mai mulți potențiali cumpărători poate facilita negocierile și poate contribui la creșterea valorii proprietății pe termen lung.

De asta este foarte important ca proprietarii să fie conștienți de importanța certificatului energetic și să ia în considerare investițiile în eficiența energetică pentru a crește valoarea proprietății lor pe piață în caz că doresc să o vândă.

Revista presei
Teatru. Volumul 2