Lideri teroriști palestinieni din Jihadul Islamic, eliminați de Israel

Lideri teroriști palestinieni din Jihadul Islamic, eliminați de Israel

Forțele Aeriene ale Israelului au eliminat doi lideri teroriști palestinieni din Jihadul Islamic Palestinian în cursul zilei de sâmbătă.

Teroriștii palestinieni folosesc civilii ca scut

Cei doi lideri teroriști au fost eliminați într-un atac asupra fostei școli „Amr Ibn al-As”, situată în nordul Fâșiei Gaza, folosită de mișcarea teroristă palestiniană Hamas pentru a planifica și lansa atacuri atât asupra forțelor israeliene din Fâșia Gaza, cât și asupra teritoriului Israelului.

Comandanții batalionului Deir al-Balah din Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) Abdallah Khatib și Hatem Abu Aljidian au fost eliminați, sâmbătă, în timpul unei lovituri a Forțelor Aeriene Israeliene asupra teroriștilor PIJ și Hamas amestecați printre civili.

Liderii teroriști se ascundeau, folosind civilii drept scut, într-o zonă folosită de orhanizații umanitare și o școală, a anunțat IDF și Shin Bet (Agenția de Securitate a Israelului).

Ne puteți urmări și pe Google News

Șefii teroriștilor palestinieni, neutralizați de IDF

Declarația menționează că lovitura Forțelor Aeriene Israeliene a fost precisă și a vizat o amenințare imediată în zonă și că a fost efectuată pentru a neutraliza pericolul reprezentat de teroriști.

Se pare că Khatib a comandat activitatea teroristă a batalionului în timpul masacrului din 7 octombrie2023, din sudul Israelului. Celălalt terorist eliminat, Aljidian, este comandantul batalionului Deir al-Balah al Jihadului Islamic.

Șefii grupării Hamas au părăsit tunelurile și se ascund printre civili

Într-o lovitură similară, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) a raportat sâmbătă dimineața devreme că, în noaptea precedentă, Forțele Aeriene ale Israelului (IAF) a lovit un centru de comandă și control terorist al Hamas ascuns în școala Halima al-Sa'diyya din nordul Gazei.

Se pare că teroriştii au folosit acest centrul de comandă pentru a planifica atacuri teroriste.

Reuters, citând medicii locali, a raportat că lovitura de la școala Halima al-Sa'diyya a ucis cel puțin opt persoane și a rănit alte 15. Școala din Jabalya ar fi fost folosită ca adăpost pentru persoanele strămutate.

Israelul aplică măsuri de protecție a civililor

Armata israeliană și Serviciul Secret al Armatei, Shin Bet au declarat că Israelul a întreprins numeroase măsuri pentru protecția civililor din apropierea țintelor.

Loviturile IAF au folosit muniție precisă, supraveghere aeriană și informații suplimentare pentru a reduce riscul lovirii civililor.

Hamas exploatează în mod regulat infrastructura civilă actuală sau trecută pentru a-și adăposti activitățile.

Revista presei