Cum să ascuți cuțitele de bucătărie. Durează doar câteva secunde

Cum să ascuți cuțitele de bucătărie. Durează doar câteva secunde Cuțite. Sursa foto Pixabay

Cum să ascuți cuțitele de bucătărie. Un cuțit fabricat din oțel va deveni mai puțin ascuțit decât un cuțit fabricat dintr-un oțel dur de înaltă calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil.Cu cât materialul cu care un cuțit intră în contact este mai dur, cu atât mai rapid el va deveni mai puțin ascuțit. Cu această problemă se confruntă multe gospodine.

De ce nu mai taie cuțitele

Blaturile, vasele de copt, tocătoarele din ceramică și farfuriile sunt suprafețe pe care nu trebuie să tai alimente.Curățarea și depozitarea necorespunzătoare vor duce la deteriorarea lamelor de cuțit. Un cuțit depozitat într-un sertar alături de alte cuțite și ustensile se va lovi de celelalte obiecte. Este indicat să alegi un fund de lemn sau de plastic atunci când vrei să taci ceva.

Cuțit de bucătărie

Cuțit de bucătărie. Sursa foto Pixabay

Majoritatea bucătarilor își ascut cuțitele la fiecare două săptămâni. În cazul bucătăriei casnice, un cuțit poate fi folosit cam o oră pe zi. Cuțitele de acasă ar trebui ascuțite o dată la o lună. Nu trebuie să cheltui mulți bani pentru un instrument special de ascuțit cuțitele. Există câteva trucuri simple și eficiente.

Cum să ascuți cuțitele de bucătărie

Pune cana cu gura în jos și freacă lama cuțitului de marginile cănii. Acest truc funcționează și cu o farfurie ceramică sau cu un bol. Poți încerca și trucul cu piatra. Alege o piatră care să nu fie lucioasă sau să aibă margini fine. Apoi, freacă lama cuțitului de piatră. Este indicat să porți mănuși, ca să te asiguri că nu îți scapă din mână cuțitul sau piatră. Repetă procedeul cu fiecare parte e fiecărui cuțit pe care vrei să îl ascuți.

Ne puteți urmări și pe Google News
Carne de porc

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Și cureaua ajută.Freacă lama cuțitului de interiorul curelei până când aceasta va fi ascuțită suficient. Fă la fel și pe partea cealaltă. O să vezi rezultate. O pilă de unghii este ideală pentru ascuțirea cuțitelor care nu mai taie deloc. Pila are o suprafață abrazivă, exact ca șmirghelul.

Cea mai simplă metodă

Cea mai simplă metodă de a ascuți cuțitele este cu un alt cuțit. Freacă lamele celor două cuțite între ele, având grijă să ții lamele la un unghi de 10 grade, astfel încât să se poată ascuți. Repetă procedeul ori de câte ori simți că nu mai taie cuțitul cum trebuie.

Revista presei
Singurătatea mărilor