Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Lupii de oțel, legendele României interbelice
Lupii de oțel, legendele României interbelice

Lupii de oțel, legendele României interbelice

Lupii de oțel. Însoțit de un polițist sub acoperire, gazetarul Ion Tic intra în „Cârciuma fără nume” din Cernăuți unde mușterii erau „lână-n lână”: hoți, spărgători, borfași.

El surprinde o discuție de la o masă alăturată despre „Chinezu”, pe numele adevărat Godgei Ioel, un băiat deștept care, după ce dăduse cîteva lovituri de mare maestru, simțind că va cădea în plasa poliției o tăiase la Shanghai. Unul dintre interlocutori spunea că Ioel era cel mai bogat „român” din Shanghai, propietar al celui mai mare hotel: „Eu cred însă că n-a mai rămas pe acolo nicio casă de bani nejefuită. Cine ar putea bănui că hotelierul multimilionar, personajul care petrece cu cele mai distinse persoane, este, în fond, un spărgător de case de bani. Și încă unul de-al nostru…”.

 

Citește GRATUIT întreaga POVESTE pe Evenimentul Istoric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.