Cum să cureți mobila din bucătărie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Cum să cureți mobila din bucătărie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente Sursa foto: Syda Productions | Dreamstime.com

Cum să cureți mobila din bucătărie. Nu trebuie să cheltui sume mari de bani pe soluții pentru a curăța mobila din bucătărie. Există câteva trucuri simple și eficiente.

Ai nevoie exclusiv de câteva ingrediente și de puțină răbdare. În primul rând, trece pe o listă toate punctele pe care vrei să le atingi – organizarea te va ajuta să termini mai repede totul, fără să te distragă alte lucruri. Începe cu interiorul dulapurilor din bucătărie și lasă la final exteriorul, blaturile și gresia.

Cum să cureți mobila din bucătărie

Apoi, pregătește un burete sau o cârpă și o sticlă pulverizatoare. Oțetul alb este un produs excelent de curățare datorită acidității sale. Pentru a scăpa de petele de pe mobila din bucătărie, ai nevoie de o cană cu oțet alb și de o cănă cu apă, pe care le amesteci într-o sticlă pulverizatoare.

Sare, bucătărie

Bucătărie. Sursa foto: Pixabay

Pulverizezi pe mobilă, lași să acționeze timp de câteva minute, iar cu ajutorul unei cârpe umede, ștergi bine mobila. Dacă ai pete mai vechi, le poți șterge cu o periuță de dinți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte trucuri simple

Și detergentul de vase lichid elimină grăsimea. Amestecă 4-5 picături de săpun cu apă caldă, iar cu ajutorul unui burete moale, șterge bine mobila. Bicarbonatul de sodiu îndepărtarea petele dificile de pe mobilă. Adaugă într-o sticlă pulverizatoare 1 parte bicarbonat cu două părți de apă caldă și cu puțin suc de lămâie. Agită, pulverizează pe dulapuri, lasă să acționeze 2-3 minute, iar cu ajutorul unul burete moale, curăță grăsimea. La final, șterge mobila cu o cârpă uscată.

bucătărie

Bucătărie. Sursă foto: Freepik

Aruncă obiectele de care nu mai ai nevoie

Apoi, aruncă lucrurile din bucătărie de care nu mai ai nevoie. Nu are rost să ocupi spațiul cu obiecte inutile. Pune fiecare obiect la locul lui și lasă spațiu pentru ce vei cumpăra în viitor. Ultimul pas este aplicarea unui spray dezinfectant, ca să te asiguri că ai înlăturat orice bacterie nocivlă.Aplică un strat de spray de mobilă, pentru a oferi strălucire dulapurilor, atât pe interior, cât și la exterior. La final, șterge gresia de jos și gata.

Revista presei
Potopul