Sondaj. Care este poetul preferat al românilor

Sondaj. Care este poetul preferat al românilor Mihai Eminescu. Sursă foto: Wikipedia

Recent, pe pagina de Youtube, „Hai România” a fost lansat un sondaj care îi invită pe cetățeni să își exprime preferința în ceea ce privește poetul român preferat. Până în prezent, sondajul a atras aproximativ 2.300 de voturi, iar numărul aprecierilor și comentariilor este, de asemenea, semnificativ.

Românii au avut puse la dispoziție cinci variante de răspuns: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Adrian Păunescu, Nichita Stănescu. De asemenea, sondajul a pus la dispoziție și opțiunea „altul”, oferind posibilitatea de a menționa un alt poet în comentarii. Potrivit sondajului realizat de EVZ, Mihai Eminescu este preferat în proporție de 73%.

Topul poeților preferați de români

Conform rezultatului din sondaj, Mihai Eminescu este unul dintre cei mai apreciați poeți din țara noastră. Astfel, diferențele dintre locul unu și celelalte poziții sunt considerabile.

Cu toate acestea, Adrian Păunescu s-a clasat pe locul al doilea în topul preferințelor. Astfel poetul a obținut 11% din cele aproximativ 2.300 de voturi. Pe locul trei, fiind unul dintre poeții mai contemporani și unul dintre cei mai importanți scriitori, Nichita Stănescu a înregistrat 7% din voturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe ultimul loc s-a situat Tudor Arghezi, cunoscut pentru contribuția sa în dezvoltarea literaturii române, poetul a fost preferat de 4% din persoanele care au răspuns sondajului.

De asemenea, 4% din respondenți au optat pentru varianta altul, alegând să își menționeze poetul preferat în comentarii.

Alți poeți care au câștigat inimile românilor

Analizând comentariile, observăm că cel mai des menționat nume este cel al lui George Topârceanu. Poet, prozator, memorialist și publicist român, Topârceanu este cunoscut pentru creația sa literară deosebită și pentru stilul său unic. Baladele și rapsodiile lui Topârceanu vin cu o delicată imaginație și cu un spirit de observație aparte.

Un comentariu foarte apreciat a fost ce al utilizatorului @goguggg. Acesta a spus că „Eminescu este numărul unu nu doar pentru poeziile scrise, ci și pentru criticile aduse clasei politice din vremea respectivă, daca le citiți aveți impresia ca se refera la prezent. Cred ca de asta a fost omorât”.

De asemenea românii au mai precizat și alte nume în comentarii cum ar fi: George Coșbuc, Lucian Blaga, Ion Barbu și George Bacovia.

Revista presei
Ultima oră