Tren de călători în flăcări, între Ploiești și Mizil. Haos interminabil la CFR

Tren de călători în flăcări, între Ploiești și Mizil. Haos interminabil la CFR Incendiu pe calea ferată. Sursa foto: EVZ/ Ionel Sclavone

Un tren de călători ce se deplasa dinspre Suceava a fost cuprins de flăcări între Ploiești și Mizil, în această dimineață. În prezent, circulația feroviară în zonă este suspendată.

Pompierii au intervenit de urgență la fața locului, în localitatea Tomșani.

Tren de călători, în flăcări, între Ploiești și Mizil

În direcția opusă, trenul care a plecat de la București spre Suceava la ora 06.24 a fost oprit și el.

Pompierii au întrerupt alimentarea cu electricitate pe calea ferată pentru a interveni eficient.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un incendiu violent a cuprins una dintre locomotivele trenului, generând un fum dens vizibil de la distanțe mari.

Cel puțin trei autospeciale ale pompierilor au intervenit. Pasagerii aflați în trenul ce mergea la Suceava au făcut haz de necaz și au glumit că CFR mai bine revenea la locomotivele pe cărbuni, în loc de cele electrice.

Tren în flăcări

Tren în flăcări. Sursa foto: EVZ/ Ionel Sclavone

În jur de 100 de călători se aflau în trenul cuprins de flăcări

Conform ISU Prahova, pompierii militari de la Garda de Intervenție Urlați intervin cu două autospeciale echipate cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD, în urma alertării privind un incendiu la locomotiva unui tren în halta Tomșani.

De asemenea, pentru a oferi suport, se îndreaptă către locul incidentului și o autospecială de stingere cu pulbere (azot), având în vedere că locomotiva implicată este electrică.

„Din primele informaţii primite de la faţa locului, incendiul se manifestă la compartimentul motor al locomotivei, iar în trenul de călători se află aproximativ 100 de călători. Nu sunt înregistrate victime”, potrivit ISU Prahova.

CFR Călători

CFR Călători. Sursa foto: Facebook

Tren de călători, cuprins de flăcări la Beclean

La începutul acestui an, un tren de călători pe ruta Galați – Cluj-Napoca a fost cuprins de flăcări în zona Beclean. Aproximativ 33 de persoane se aflau în vagoane în acel moment.

Incendiul a început între vagoanele 2 și 3 în timp ce trenul era în mișcare, în apropierea localității Cociu din județul Bistrița-Năsăud. Focul puternic a afectat două vagoane ale trenului.

Trenul era în deplasare atunci când a izbucnit incendiul.

Revista presei