De ce nu convinge Elena Lasconi. Discuții anevoioase pentru o eventuală alianță

De ce nu convinge Elena Lasconi. Discuții anevoioase pentru o eventuală alianță Elena Lasconi. Sursă foto: Arhivă personală

După mai multe săptămâni de informații contradictorii, președinta USR, Elena Lasconi, susține că ar fi vorbit cu partide de centru-dreapta: PMP, Forţa Dreptei, REPER, independenți, despre o eventuală alianță pentru alegerile parlamentare și prezidențiale de anul acesta.

Elena Lasconi, negocieri dificile cu alte partide de centru-dreapta

O întâlnire în acest sens ar fi trebuit să aibă loc încă de săptămâna trecută. Candidata USR la alegerile prezidențiale din această toamnă Elena Lasconi vorbește acum mai degrabă despre o ”comunicare” privind stadiul eventualelor negocieri la sfârşitul acestei săptămâni.

De altfel, dacă partidele avute în vedere la aceste discuții nu ajung la un numitor comun până pe 10 și respectiv 15 septembrie, nu vor mai putea înregistra alianţele pentru parlamentare şi pentru prezidenţiale.

Probleme spinoase în propriul partid, pentru candidata USR

În timp ce negocierile par să nu fi provocat până acum foarte mult entuziasm, Elena Lasconi are dificultăți să-și țină oamenii în propriul partid, USR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doi deputați au fost excluși în legislatura de toamnă, slăbind grupul parlamentar cu doar câteva luni înaintea încheierii mandatului. Tensiunile vin din alcătuirea listelor de candidați la alegerile pentru viitorul parlament.

Elena Lasconi are și un contracandidat neașteptat în persoana lui Cristian Diaconescu

O altă sursă de tensiune care dă peste cap calculele posibilului pol de dreapta este înscrierea în cursa pentru Cotroceni a fostului președinte PMP, Cristian Diaconescu, ca independent.

Chiar dacă fostul ministru de Externe și al Justiției are un trecut comun și cu PSD, activitatea sa politică din ultimii ani l-a plasat la dreapta eșichierului politic și este o amenințare directă pentru Elena Lasconi, într-o perioadă în care mulți dintre colegii săi de partid cred că prestația sa de candidat la Cotroceni lasă mult de dorit.

Citește și: 

Fost ministru al Justiției, în cursa pentru Cotroceni: Vreau o Românie respectată

USR își alege un nou președinte. Doi candidați s-au retras din cursă

Revista presei
Pași în gol. Volumul 1