AUR sesizează Avocatul Poporului cu privire la legea recalculării pensiilor

AUR sesizează Avocatul Poporului cu privire la legea recalculării pensiilor Recalculare pensii. Sursa foto: MMSS/ Facebook

Avocatul Poporului a fost sesizat, luni, de AUR, cu privire la Legea Pensiilor aplicată pentru persoanele cu dizabilităţi şi cei care au muncit în condiţii grele. AUR cere modificarea legii în parlament.

AUR : Recalcularea pensiilor a dus la reducerea pensiilor persoanelor cu dizabilități

AUR anunță că a decis să sesizeze Avocatul Poporului din cauză că inechităţile create de Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii au redus pensiile pentru aproximativ un milion de pensionari, în special pentru cei care au muncit în condiţii deosebit de periculoase şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat și că va solicita modificarea legii și în Parlament,

 

Ne puteți urmări și pe Google News

”Legea a reuşit, în primul rând, să isterizeze oamenii. Şi cei care au câştigat sunt speriaţi că sumele pe care urmează să le câştige, nu cumva să trebuiască să le pună deoparte în caz că sunt nevoiţi să le dea înapoi.

Este o nesiguranţă anormală dată de o lege organică. O lege care ar fi trebuit să creeze siguranţă şi nu creează” declară Dorina Barcari.

AUR acuză că cei ce au făcut legea nu știau detaliile de calcul

În sesizare se face precizarea că cei care au întocmit această lege nu cunosc toate detaliile cu privire la întocmirea deciziei de pensionare.

„Aşa zisele reglări de inechităţi nu au fost reglate, au fost create mult mai multe. Iar nesiguranţa asta demonstrează incapacitatea unor guvernanţi, care s-au apucat să facă o lege fără să aibă habar despre ce este vorba.

Nu au noţiunile de bază, nu cunosc o serie de elemente care ar fi trebuit să stea la originea acestei elaborări şi care au fost încălcate sau ignorate. Nu este normal aşa ceva.

Pensionarii sunt trimişi la Casele de Pensii să facă contestaţie. Casa de Pensii nu a rezolvat niciodată o problemă. Când te duci la Casa de Pensii eşti anunţat că toate sunt bune, şi în scris şi verbal. În instanţă nu se pot reprezenta toţi singuri”, a declarat reprezentanta reprezentanta AUR.

Revista presei