A doua și ultima șansă pentru ex-premierul Tarlev. Vrea să fie candidat din partea partidului

A doua și ultima șansă pentru ex-premierul Tarlev. Vrea să fie candidat din partea partidului Vasile Tarlev. Sursa foto: Infotag

Republica Moldova. Ex-premierul Vasile Tarlev a depus o nouă cerere la Comisia Electorală Centrală (CEC). După ce intenția de a se înscrie în calitate de candidat independent a fost respinsă, acesta spune că este gata să se avânte în campania prezidențială din partea partidului pe care-l conduce.

Din nou cu cerere la CEC

Pe 31 august 2024, Tarlev a prezentat actele pentru înregistrarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, din partea Partidului „Viitorul Moldovei”.

Conform ex-premierului, „documentele prezentate de grupul de inițiativă al Partidului „Viitorul Moldovei “ au fost acceptate de CEC fără obiecții”.

Vasile Tarlev, revenire misterioasă în politică 

Tentativa lui Tarlev de a se înregistra în calitate de candidat independent a eșuat. Comisia Electorală Centrală a anulat propria decizie, prin care a înregistrat grupul de inițiativă. Totul, după ce a descoperit că fostul premier nu a informat la timp Agenția Servicii Publice despre suspendarea sa din funcția de președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, CEC a atenționat și asupra unor nereguli în procesul de colectare a semnăturilor. Mai exact, acestea erau colectate chiar în apropierea sediului partidului condus de Tarlev.

Proaspăt revenit în politică în calitate de candidat declarat la funcția de președinte, fostul premier Vasile Tarlev spune că a colindat țara în lung și lat, a discutat cu cetățenii. Iar ei i-au dat credit de încredere pentru a-și înainta candidatura pentru cea mai înaltă funcție în stat.

„După sute de întâlniri și discuții, simt responsabilitate de a mă implica mai activ în rezolvarea problemelor de zi cu zi. Vreau să vă aduc la cunoștință intenția mea de a participa, în calitate de candidat independent”, a declarat Tarlev.

,,Independent", pe fundalul unor suspiciuni de colaborare cu Kremlinul

Înainte de a accede în funcții publice, Tarlev a administrat fabrica de bomboane Bucuria. De acolo i se trage și supranumele de Bombonel. Astfel fiind poreclit în perioada în care a fost premier, pe timpul guvernării comuniste.

A dispărut apoi din peisajul politic, dar a gestionat activitatea Congresului național al industriașilor și antreprenorilor din Moldova.

Din 9 februarie curent, este președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”. Revenirea sa, a generat un val de suspiciuni privind legăturile sale cu Moscova. Fostul procuror Ivan Diacov i-a adus învinuiri că ar fi agent al Rusiei.

Revista presei