Elodia încă îl bântuie pe Cristian Cioacă. Ce a pățit fostul polițist

Elodia încă îl bântuie pe Cristian Cioacă. Ce a pățit fostul polițist Cristian Cioacă. Sursa foto: EVZ

Cristian Cioacă a fost eliberat în urmă cu un an, dar nu scapă de probleme. El a fost închis 10 ani pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. ANAF a declanșat procedurile de executare silită a veniturilor lui Cioacă, în contul sumei de 135.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de Parchet în cursul urmăririi penale din dosarul de omor, sumă la plata căreia a fost condamnat, definitiv, în 2014, de Curtea de Apel Pitești.

Cristian Cioacă n-a plătit nimic

Nici daunele morale de 380.000 de euro pe care, potrivit aceleiași hotărâri definitive, trebuia să le plătească mamei și fratelui Elodiei Ghinescu și chiar fiului său, Patrick Matei, nu fuseseră achitate până la momentul liberării condiționate.

Cristian Cioacă și Elodia Ghinescu

Cristian Cioacă și Elodia. Sursă foto: Arhiva EVZ

Cioacă este angajat ca șofer la cabinetul de avocatură al apărătoarei sale din procesul de crimă, Maria Vasii, dar este bântuit de trecut. Fostul polițist a dat în judecată, în 18 iunie 2024, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), la Judecătoria Pitești, contestând executarea silită dispusă de ANAF, prin DIrecția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești - Administrația Financiară a Finanțelor Publice Argeș.

Este obligat să plătească despăgubiri, dar degeaba

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Ploiești, care ar urma să judece fondul cauzei, iar, până la acest moment, nu a fost alocat un prim termen de judecată. ANAF a declanșat, anul acesta, procedura executării silite a fostului polițist, pentru recuperarea datoriilor înregistrate pe numele lui. El este obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro către Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, de 100.000 de euro către Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei Ghinescu, și de 130.000 de euro, reprezentând daune morale, către Patrick Matei Cioacă, actual Ene, fiul său și al Elodiei Ghinescu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cristian Cioacă, fostul soț al Elodiei Ghinescu, eliberat, închisoare

Cristian Cioacă/ Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cioacă a mai fost obligat de Curtea de Apel Pitești și la achitarea sumei de 135.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de Parchet în cursul urmăririi penale, bani avansați, la acel moment, din fondurile Ministerului Justiției.

Autoritățile nu-l mai iartă pe Cristian Cioacă

Surse judiciare au spus că fostul polițist nu a plătit aceste obligații, chiar dacă a vândut apartamentele Elodiei Ghinescu. În legătură cu apartamentul cu patru camere din Brașov, strada Gloriei, cartierul Tractorul, în care s-a petrecut crima din noaptea de 29 spre 30 august 2007, acesta nu a putut fi tranzacționat pentru că aparține băncii.

Acum, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Pitești, nu îl mai iartă pe Cioacă și vrea să recupereze de la el cei 135.000 de lei reprezentând cheltuielile judiciare suportate de către stat pentru anchetarea sa, bani pe care nu i-a restituit niciodată, deși Curtea de Apel Pitești l-a obligat.

Revista presei