Cum puteți păstra cartofii în casă fără să încolțească. O metodă ingenioasă și foarte ieftină

Cum puteți păstra cartofii în casă fără să încolțească. O metodă ingenioasă și foarte ieftină Sursa foto: Facebook/ Cartofi

Un expert al stilului de viață a împărtășit o serie de trucuri simple de depozitare pentru legume. Acesta a oferit sfaturi esențiale pentru a putea păstra cartofii în casă fără a încolți. Tot ce trebuie pentru acest truc este doar un fruct pe care toată lumea îl are în casă.

Utilizatorul TikTok @lifetips669 a distribuit un clip în care prezintă o serie de sfaturi utile pentru păstrarea alimentelor.

Cum se pot păstra cartofii?

„Vânzătorii de legume nu vă vor spune niciodată aceste sfaturi pentru depozitarea alimentelor”, a început acesta.

Utilizatorul a detaliat tehnica de depozitare a cartofilor. „Cartofii cumpărați în vrac se strică. Cartofii și merele sunt prieteni buni. Păstrarea lor împreună previne germinarea”, a transmis acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că în spatele acestei metode este o știință. Mai exact, asocierea cartofilor cu merele încetinește procesul de maturare.

Tasting Table spune că merele produc etilenă, un gaz natural, a cărui expunere „poate încetini sau opri procesul de germinare a cartofilor”. Site-ul recomandă, de asemenea, să nu depozitați cartofii într-un mediu cald. Este recomandată în schimb o locație „răcoroasă, uscată și întunecată”.

Totuși, nu îi puneți în frigider, deoarece frigul poate „declanșa transformarea amidonului din cartofi în zaharuri, care pot deveni cancerigene atunci când sunt gătite”. Trebuie să retineți un lucru extrem de important. Etilena din mere poate avea efectul invers asupra altor alimente: ceapa, pepeni, broccoli și piersici. Acestea au o sensibilitate ridicată la etilenă și accelerează procesul de coacere. Astfel, acestea devin imposibil de consumat mult mai repede.

Sfaturi pentru păstrarea altor alimente

Într-un alt truc inteligent, @lifetips669 sugerează să puneți creveți într-o sticlă goală de apă minerală și să o completați cu apă de la robinet.

„Strângeți capacul și congelați-o. În acest fel, rămân proaspeți timp de un an”, a transmis acesta.

Contul savvy recomandă, de asemenea, scufundarea broccoli în apă pentru a-l păstra proaspăt pentru mai mult timp și susține că depozitarea cepei în ciorapi o poate face să „dureze mult timp”.

Ca și în cazul cartofilor, @lifetips669 remarcă faptul că bananele cumpărate în vrac tind să mucegăiască mai repede. Ei sugerează că înfășurarea unei pungi în jurul tulpinii le va păstra „încă perfecte” pentru când sunteți gata să le savurați, conform mirror.com.

Utilizatorii TikTok recunoscători și-au exprimat rapid mulțumirile, unul dintre ei comentând: „Wow sunt atât de încurajat și fericit, mulțumesc mult pentru aceste informații”.

Revista presei