Dan Andronic, despre amenda dată de Consiliul Concurenței editurilor: Analfabetismului funcțional

Dan Andronic, despre amenda dată de Consiliul Concurenței editurilor: Analfabetismului funcțional Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurentei. Sursă foto: Dreamstime

Jurnalistul Dan Andronic a spus că amenda de 1,2 milioane de euro dată de Consiliul Concurenței editurilor de carte este o dovadă a analfabetismului funcțional din măruntaiele statului român. El a explicat și cum a ajuns Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, să aibă trei mandate succesive.

Dan Andronic, despre amenda dată de Consiliul Concurenței

„Am văzut “investigația” Consiliului Concurenței, condus de eternul Bogdan Chirițoiu, la adresa editurilor de carte. Amenda de 1,2 milioane de euro este o dovadă a analfabetismului funcțional din măruntaiele statului român.

Dar avea toate premisele să fie așa… O să explic de ce! Bogdan Chirițoiu este numit președintele Consiliului Concurenței de un consiliu format din cei pe care ar trebui să-i investigheze.

O instituție fundamentală în economia de piață este controlată de cei care ar trebui controlați. Așa a ajuns Bogdan Chirițoiu să aibă trei mandate succesive. Știe să se facă util și plăcut în același timp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din când în când se simte nevoia unui simulacru de control. Și de știri spectaculoase”, a spus Andronic.

Cărți

Sursa foto: PactoVisual / Pixabay

Editurile, nevoite să scumpească prețurile

Dan Andronic a mai spus că amenda dată celor mai mari edituri este o lovitură mortală dată celor care încă se încăpățânează să cumpere cărți. Jurnalistul consideră că editurile vor fi nevoite să scumpească prețul cărților din cauza aceste amenzi.

O lovitură mortală

„Amenda dată celor mai mari edituri , peste un milion de euro, este un act de propagandă de acest fel. Dar și o lovitură mortală dată celor care încă se încăpățânează să cumpere cărți. Amenda va însemna scumpirea produselor, pentru că editurile nu au cum sa reziste altfel.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

O spun în calitate de editor, știu exact cât de greu este să vinzi cărți. Felicitări Consiliului Concurenței! Au dovedit mafia editorilor de carte. Acum pot lua o binemeritată pauză. Pentru ei e bine oricum, vorba lui Gabriel Liiceanu”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

Revista presei