Ce rol ar avea soțul Kamalei Harris. Instituția Primei Doamne ar trebui să se schimbe

Ce rol ar avea soțul Kamalei Harris. Instituția Primei Doamne ar trebui să se schimbe sursă foto: Facebook / Douglas Emhoff

Da, Kamala Harris ar putea deveni prima femeie președinte a Statelor Unite. În ceea ce privește modul în care își va exercita funcția, nu mă aștept ca ea să guverneze diferit față de predecesorii săi. Funcția este funcție, indiferent de sex. Dar există o poziție în orice administrație prezidențială care a fost definită de gen. Căci s-a mai vorbit despre prima femeie președinte, însă foarte puține despre primul gentelman / cavaler al statelor Unite.

Acest text reprezintă o opinie redactată pentru The Daily Beast de către Michael Ian Black. Acesta este un actor, comediant și scriitor care, de asemenea, crede că guvernul minte în legătură cu OZN-urile.

Ce rol ar avea soțul Kamalei Harris?

Până în acest moment, toate au fost doamne, care au făcut în primul rând lucruri tradiționale de primă doamnă (cel puțin în mod public). Au promovat, în general, inițiative în domeniul educației sau al sănătății sau „au fost cei mai buni”. Cu toate acestea, dacă Harris va fi aleasă, actualul al doilea cavaler va deveni primul prim cavaler al națiunii.

Iar el va trebui să își dea seama ce înseamnă asta. Mie mi se pare o slujbă de vis. Mai ales pentru că nimeni nu se așteaptă ca el să facă ceva anume. Nu trebuie să existe o slujbă mai bună în lume pentru un tip de vârstă mijlocie cu o mulțime de venituri disponibile și un avion la dispoziția sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primele Doamne sunt împovărate cu toate chestiile plictisitoare pe care nimeni altcineva nu vrea să le facă. Trebuie să salute cercetașii și alte chestii. Și sunt sigur că va continua să facă unele dintre acestea dacă soția sa va ajunge președinte. Dar se așteaptă cineva cu adevărat ca Doug Emhoff să planifice petrecerile de Crăciun de la Casa Albă? Sau să aranjeze scaunele la dineurile de stat?

Nu. Probabil că cei mai mulți vor doar ca el să nu stea în cale. Poate să îmbrace un costum din când în când. Să strângă câteva mâini și, ocazional, să stea la Jocurile Olimpice. Am putea face asta! Aș fi grozav la asta.

Instituția „Primei Doamne” ar trebui să se schimbe

Prima sarcină a oricărui prim soț este, bineînțeles, să își susțină partenera. Noaptea trecută, Doug și-a susținut soția, povestind mesajul vocal pe care i l-a lăsat la 8:30 dimineața: „Kamala... sunt Doug. Sunt Douuuuuug”. El i-a lăudat inteligența, caracterul și dragostea pentru familie. A fost un discurs grozav și emoționant, exact genul de partener pe care Emhoff a promis că îl va fi atunci când va deveni Al Doilea Domn, spunând: „Sunt primul om care își asumă acest rol. Dar cu siguranță nu vreau să fiu ultimul. Așadar, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a da un bun exemplu și a inspira următoarea generație de soți susținători”.

Să-mi sprijin soția în timp ce ea face toată treaba? O slujbă de vis! M-aș pricepe atât de bine să stau în reședința Casei Albe și să savurez salată de fructe în timp ce soția mea muncește de zor jos. Majoritatea soților care stau acasă trebuie să se ocupe de treburile casnice. Să pregătească cina și să spele rufe.

Soțul președintei și statul degeaba

Doug nu va trebui să facă nimic din toate astea. Dacă vrea să-și petreacă întreaga zi pe PlayStation, poate să-și petreacă întreaga zi pe PlayStation și nimănui nu-i va păsa. Chiar dacă ar vrea să ajute, nu i s-ar permite. „Hei, dragă, ai nevoie de ajutor să negociezi încetarea focului?”. „Îmi pare rău, dragă, nu ai autorizație de securitate”. „Ok, cred că o să fiu aici luând lecții de tobe de la Dave Grohl”. Un concert de vis.

Evident, niciun prim gentleman nu ar dori să fie perceput ca nefăcând nimic sau fiind frivol. Așa că sunt șanse să aibă ocazia de a lucra la o cauză. Ceva la care se poate dedica și care ar îmbunătăți viața americanilor obișnuiți. Emhoff s-a dedicat deja luptei împotriva antisemitismului. Ceea ce este foarte bine, dar gândiți-vă la toate lucrurile amuzante pe care le-ar putea face în calitate de FG. Câteva sugestii: Aș face presiuni asupra administrației Harris pentru a declara oficial ziua de vineri drept „Noaptea Pizza în America”, scrie Daily Beast.

Revista presei