Mașinile care nu mai pot fi înmatriculate de la 1 septembrie. Noi reglementări de mediu

Mașinile care nu mai pot fi înmatriculate de la 1 septembrie. Noi reglementări de mediu Poluare. Sursa foto Dreamstime

Mașinile care nu se încadrează în noile standarde europene cu privire la emisiile de carbon nu vor mai putea fi înmatriculate de la 1 septembrie 2024, informează romaniatv.net.

Mașinile care nu mai pot fi înmatriculate de la 1 septembrie

Standardele de emisii au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, iar din 2024 se includ alte reglementări stricte privind mașinile noi, cu scopul de a îmbunătăți calitatea aerului.  Mai exact, mașinile trebuie să îndeplinească un standard Euro relevant de emisii din fabricație.

Germania este una dintre țările UE care introduce restricțiile severe cu privire la normele de emisii pentru mașinile noi. Este un plan de tranziție către un mediu mai curat, impus de reglementările europene de mediu.

Euro 6 este cel mai recent standard de emisii pentru mașinile noi și este o cerință pentru vehiculele diesel. Introdus în 2014, Euro 6 are patru versiuni diferite. Cea mai recentă actualizare a acestui regulament este ​​Euro 6d, care a devenit o cerință pentru standardele europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt explicate standardele de emisii euroMașinile care nu mai pot fi înmatriculate de la 1 septembrie. Sursa foto: Pixabay

Care sunt standardele europene de emisii Euro

Mașinile care respectă actualul standard Euro 6d-ISC-FCM vor mai putea fi înmatriculate doar până la 1 septembrie. După această dată toate mașinile nou înmatriculate vor trebui să fie conforme cu noul standard Euro 6e.

Etapa EA: Începând cu 1 septembrie, modelele noi de mașini trebuie să respecte standardul Euro 6e pentru a putea fi înmatriculate.

Etapa EB: Va deveni obligatorie pentru toate modelele de autoturisme noi omologate de la 1 ianuarie 2025. Începând cu 1 ianuarie 2026, doar vehiculele care respectă aceste noi cerințe vor putea fi înmatriculate.

Etapa EC: De la data de 1 ianuarie 2027, va fi o nouă ajustare pentru vehiculele cu combustie internă. Toate înmatriculările noi vor trebui să îndeplinească standardul Euro 6e în forma sa finală.

Cel care are de gând să își cumpere o mașină nouă trebuie să țină cont de aceste noi reglementări UE, și anume să fie conformă cu noul standard Euro 6e. Scopul standardelor Euro este de a reduce nivelurile de emisii nocive de evacuare.

Revista presei