Povestea celei mai longevive femei din lume. Maria Branyas Morera murit la vârsta de 117 ani

Povestea celei mai longevive femei din lume. Maria Branyas Morera murit la vârsta de 117 ani Maria Branyas. Sursa foto Twitter

Maria Branyas Morera a fost inclusă de Gerontology Research Group pe lista celor mai vârstnice persoane din lume. Aceasta a ajuns în topul clasamentului după moartea călugăriței franceze Lucile Randon anul trecut. Maria Branyas Morera, de origine spaniolă, care a locuit în SUA, este considerată a fi cea mai în vârstă persoană din lume. Aceasta a decedat la vârsta de 117 ani, a declarat familia sa. Iată povestea celei mai bătrâne femei din lume.

Într-o postare pe contul doamnei Morera de pe X, familia acesteia a scris: „Maria Branyas ne-a părăsit. A plecat așa cum și-a dorit: în somn, în pace și fără durere” se arată în postare. Ei au scris apoi că femeia a simțit că va pleca în curând din această lume. „Nu știu când, dar foarte curând această lungă călătorie se va încheia. Moartea mă va găsi epuizată după ce am trăit atât de mult. Dar vreau să o întâmpin cu un zâmbet, simțindu-mă liberă și satisfăcută” a spus femeia familiei sale în dimineața de dinaintea decesului.

Povestea celei mai bătrâne femei din lume

Cea mai bătrână persoană din lume, Maria Branyas

Secretul longevității. Sfaturi de la cea mai bătrână persoană din lume, Maria Branyas Morera. Sursa foto Twitter

Grupul de cercetare în gerontologievalidează datele persoanelor despre care se crede că au 110 ani sau mai mult. Aceștia a inclus-o pe dna Morera pe lista celor mai vârstnice persoane cunoscute din lume, după moartea călugăriței franceze Lucile Randon anul trecut. Următoarea persoană care va lua titlul de cea mai în vârstă persoană inclusă pe lista grupului este acum japoneza Tomiko Itooka, care are 116 ani.

Dna Morera s-a născut în San Francisco, California, la 4 martie 1907, înainte ca familia sa să se întoarcă în Spania când era foarte mică. La momentul decesului, locuia în Residencia Santa Maria Del Tura, un azil de bătrâni. Aici, femeia a locuit timp de 23 de ani, în orașul catalan Olot.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vorbind pentru postul spaniol de știri ABC în noiembrie anul trecut, omul de știință Manel Esteller a explicat că femeia era foarte sănătoasă. Doamna Morera avea „o minte complet lucidă” în ciuda vârstei sale.

„Își amintește cu o claritate impresionantă evenimente de când avea doar patru ani. Nu prezintă nicio boală cardiovasculară, frecventă la persoanele în vârstă. Este clar că există o componentă genetică, deoarece există mai mulți membri ai familiei ei care au peste 90 de ani” a spus acesta.

Secretul longevității

Pe contul său X - numit Super Catalan Grandma - dna Morera a explicat că și-a trăit viața așa cum trebuie. Longevitatea sa se datorează „ordinii, liniștii, bunei legături cu familia și prietenii, contactului cu natura, stabilității emoționale”. A dus o viață „fără griji, fără regrete, cu multă pozitivitate și a stat departe de oamenii toxici”.

Ea a mai spus că are „amintiri foarte dure” despre Războiul Civil Spaniol, care a izbucnit în 1936, când ea avea 29 de ani, conform Sky News .

Revista presei