Concedieri în masă. O mare companie renunță la 1.000 de angajați

Concedieri în masă. O mare companie renunță la 1.000 de angajați Concedieri. Sursa foto: Pixabay

Concedieri în masă. General Motors a dat afară peste 1.000 de angajaţi la nivel global din divizia sa de software şi servicii, în urma unei revizuiri pentru a eficientiza operaţiunile unităţii. Aceste concedieri au loc la mai puţin de şase luni după schimbările conducerii care supraveghea operaţiunile, inclusiv fostul director Apple, Mike Abbott, părăsind producătorul auto după mai puţin de un an. El a spus că a plecat din motive de sănătate.

Concedieri în masă la General Motors

„Pe măsură ce construim viitorul GM, trebuie să simplificăm pentru viteză şi excelenţă, să facem alegeri îndrăzneţe şi să acordăm prioritate investiţiilor care vor avea cel mai mare impact. Ca urmare, reducem anumite echipe din cadrul organizaţiei Software şi Servicii. Suntem recunoscători celor care au ajutat la stabilirea unei fundaţii puternice care poziţionează GM să conducă în continuare”, a spus un purtător de cuvânt al GM într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

General Motors

General Motors. Sursa foto Wikipedia

Peste 1.000 de salariați au rămas fără loc de muncă

GM n-a vrut să spună câți angajați a concediat, dar s-a zvonit că peste 1.000 de salariaţi au rămas fără loc de muncă, inclusiv 600 din Warren, Michigan. Disponibilizările reprezintă aproximativ 1,3% din forţa de muncă salariată globală a companiei, de 76.000 la sfârşitul anului trecut. Aceasta include aproximativ 53.000 de angajaţi salariaţi din SUA.

Antreprenori

Job. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Producătorii de automobile încearcă să reducă costurile, dar și numărul angajaților pe fondul temerilor privind o scădere a industriei. Software-ul, în special monetizarea acestuia, a reprezentat un accent major pentru producătorii de automobile, iar GM încearcă să găsească soluții pentru a avea profit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Divizia de software şi servicii acoperă o mare varietate de domenii pentru producătorul de automobile, inclusiv infotainment, marca sa OnStar şi domenii emergente, cum ar fi abonamentele şi alte caracteristici şi dezvoltare ale vehiculului.

Cine i-a luat locul lui Abbot

Doi directori ai GM – Baris Cetinok şi Dave Richardson – i-au luat locul lui Abbott, care a fost numit primul vicepreşedinte executiv al software-ului GM în mai 2023. Ei au sediul la Centrul Tehnic GM Mountain View din California.

Cetinok, un director veteran de software, a ajuns vicepreşedinte senior pentru managementul produselor software şi serviciilor, managementul programelor şi design. Richardson, vicepreşedinte senior al ingineriei software şi serviciilor GM, conduce ingineria software, potrivit News.

Revista presei