Hillary Clinton îi predă ștafeta lui Kamala Harris: Viitorul este aici

Hillary Clinton îi predă ștafeta lui Kamala Harris: Viitorul este aici Hillary Clinton. Sursă foto: Facebook/Hillary Clinton

Hillary Clinton a urcat luni pe scenă îmbrăcată în alb pentru a preda ștafeta unei femei care speră că va face ceea ce ea nu a putut - să devină prima femeie președinte al Statelor Unite. „Viitorul este aici!” a spus Clinton în aplauze susținute la Convenția Națională Democrată. „Mi-aș dori ca mama mea și mama lui Kamala să poată vedea ce se întâmplă aici” a spus Clinton.

Au trecut opt ani de la înfrângerea zdrobitoare suferită în alegerile prezidențiale din 2016. De atunci, fostul senator și secretar de stat s-a integrat, împreună cu vicepreședintele Kamala Harris, în lunga poveste a mișcării pentru drepturile femeilor. De la adoptarea celui de-al 19-lea amendament, care a garantat femeilor dreptul la vot, până la alegerile din noiembrie.

Hillary Clinton predă ștafeta

„Povestea vieții mele și istoria țării noastre arată că progresul este posibil. Dar nu este garantat”, a declarat Clinton. Aceasta a fost prima femeie nominalizată pentru a conduce lista prezidențială a unui partid majoritar. „Trebuie să luptăm și să nu renunțăm niciodată” a afirmat Clinton.

În audiența de la United Center, unele femei au putut fi văzute cu adevărat emoționate de cuvintele lui Clinton. Printre acestea era și Gwen Walz, soția contracandidatului lui Harris, guvernatorul Minnesota Tim Walz. Hillary Clinton a făcut și glume despre faptul căDonald Trump a râs de ea, iar acum râde pe seama lui Harris.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când l-a menționat pe Trump și condamnarea sa penală, mulțimea a răspuns cu scandări de genul „închideți-l!”. O reluare ironică a scandărilor folosite de susținătorii lui Trump împotriva lui Clinton în urmă cu opt ani. Ea a zâmbit și a dat din cap înainte de a trece mai departe.

Înfrângerea la alegerile din 2016

Hillary a dominat Partidul Democrat timp de decenii împreună cu soțul său, Bill Clinton. De când acesta a fost ales președinte în 1992, Clinton a dispărut în mare parte din ochii publicului începând din 2016. Unii democrați i-au reproșat ei și echipei sale de campanie că au fost prea încrezători în ziua alegerilor din acel an. Erau siguri că îl vor învinge pe Trump fără probleme.

Pentru petrecerea ei de victorie, ea a închiriat Centrul Javits din New York, ales în parte datorită valorii metaforice a plafonului său de sticlă. Dar plafonul a rezistat în acea seară, iar tunurile de confetti nu au fost lansate. În timp ce democrații se pregăteau de o nouă zi cu Trump la Casa Albă.

Acum, însă, frustrarea față de Clinton s-a răcit, iar aceasta a fost primită ca un erou de către colegii săi democrați la prima convenție fizică a partidului de când a acceptat nominalizarea în urmă cu opt ani. „Împreună, am făcut o mulțime de fisuri în cel mai înalt și mai dur plafon de sticlă. Și în această seară, [suntem] atât de aproape de a-l sparge odată pentru totdeauna”, a spus Clinton.

O moștenire și o luptă

Prima doamnă din New Jersey, Tammy Murphy, a fost un important colector de fonduri al lui Clinton. Ea a declarat că mesajele din campania lui Clinton au contribuit la realizarea campaniei lui Harris. „Ea a spart plafonul de sticlă, și asta este tot ce aveam nevoie”, a spus Murphy, care a urmat o carieră politică proprie. „Cred că nu există niciun dubiu că fără munca lui Hillary Clinton, fără poziția ei incredibilă și fără modul în care a fost atât de perseverentă în această luptă, nu am fi aici în seara aceasta” a spus Murphy. Soțul ei, guvernatorul Phil Murphy, a fost de acord: „Fără Hillary, nu o avem pe Kamala”.

Totuși, momentul în care a luat cuvântul luni seara, după președintele Joe Biden și chiar înaintea deputatului James Clyburn, a arătat, de asemenea, că acesta nu este momentul lui Clinton. Ea părea să fie de acord cu acest lucru. Știa că a contribuit la deschiderea drumului pentru Harris. Kamala ar fi nu numai prima femeie, dar și prima femeie de culoare și prima americancă de origine asiatică, care ar deveni președinte dacă ar fi aleasă.

„Când o barieră cade pentru unul dintre noi, ne deschide calea tuturor”, a spus Clinton, conform Yahoo News .

Revista presei