Nicu Vlad, fost campion olimpic, a revenit în România. A fost suspendat pe viață din sport pentru dopaj

Nicu Vlad, fost campion olimpic, a revenit în România. A fost suspendat pe viață din sport pentru dopaj Nicu Vlad. Sursa foto: Wikipedia

România. Nicu Vlad, fostul campion olimpic român la haltere, s-a întors în România după o absență de doi ani petrecuți în Australia.

Această plecare a avut loc imediat după ce a fost suspendat pe termen nedeterminat din toate activitățile sportive de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, din cauza implicării sale în cazuri de dopaj.

Nicu Vlad, la ceremonia de premiere a olimpicilor români

Fostul sportiv a fost prezent alături de Elisabeta Lipă la ceremonia în care Ion Țiriac a premiat toți sportivii români care au câștigat medalii la Jocurile Olimpice.

Fostul mare sportiv a avut o scurtă conversație cu Ion Țiriac la sosire, apoi s-a așezat într-un colț, pe un scaun, și a urmărit ceremonia în cadrul căreia sportivii români au fost recompensați cu câte un Hyundai din partea Fundației Ion Țiriac.

Ne puteți urmări și pe Google News

În iunie 2022, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a emis o decizie de suspendare pe viață pentru Nicu Vlad și Tamas Ajan, amândoi foști lideri ai Federației Internaționale de Haltere (IWF), din cauza implicării lor în scandaluri de dopaj.

Fundația Ion Țiriac

Fundația Ion Țiriac. Sursa foto: Facebook/ Elisabeta Lipă

Fostul halterofil are o casă în Australia

Potrivit TAS, cei doi ar fi fost implicați „în manipularea procesului de control antidoping şi complicitatea lor la încălcarea regulamentului antidoping internaţional în cazul mai multor halterofili, pe o perioadă de mai mulţi ani, începând cu 2012”.

Pe 17 iunie 2021, Federația Internațională de Haltere a impus o suspendare de un an asupra Federației Române de Haltere din cauza multiplelor încălcări ale regulamentului antidoping, ceea ce a dus la excluderea halterofililor români de la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nicu Vlad, fost campion olimpic la haltere în 1984 la Los Angeles în categoria de 90 de kilograme, a locuit în Melbourne, unde deține o locuință de peste 15 ani și este, de asemenea, cetățean australian.

dopaj, tenis

Dopaj. Sursa foto: Dreamstime.com

Nicu Vlad a obținut medalia de bronz la haltere

Medalia de bronz obținută de Nicu Vlad la Jocurile Olimpice de la Atlanta a fost ultima medalie câștigată de România la haltere.

La Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, România a obținut singurele două medalii de aur prin Petre Becheru la 82,5 kg și Nicu Vlad la 90 kg, potrivit sport.ro.

Revista presei