Cum pot preveni tinerii atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale

Cum pot preveni tinerii atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale

Un nou studiu publicat în Journal of the American Heart Association a descoperit că tinerii adulți ar putea fi mai predispuși să dezvolte artere înfundate, care pot duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Sănătatea cardiovasculară la tinerii adulți

Cercetarea, publicată în Journal of the American Heart Association, a analizat asocierea dintre respectarea de către adulții tineri a parametrilor de măsurare a sănătății cardiovasculare și indicatorii timpurii ai acumulării de plăci în arterele carotide, arterele din gât care furnizează sânge către creier. Blocarea acestor artere poate duce la accidente vasculare cerebrale.

Simptomele clinice ale bolilor cardiovasculare se manifestă adesea la vârsta adultă medie sau târzie, dar acestea pot începe să apară încă din copilărie. Acumularea de plăci, cunoscută sub numele de ateroscleroză, poate bloca parțial sau total fluxul sanguin, ducând la accidente vasculare cerebrale, boli de inimă și boli renale.

Noul instrument, Life's Essential 8, sau LE8, a adăugat durata sănătoasă a somnului ca o componentă esențială a sănătății inimii și a creierului. Noua listă de verificare a înlocuit, de asemenea, fumatul cu expunerea la nicotină pentru a lua în considerare utilizarea țigărilor electronice și expunerea la fumatul pasiv, iar măsurarea colesterolului total a fost schimbată în colesterol non-HDL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se întâmplă cu arterele

Studiul a analizat datele pentru adulții tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, care au făcut o ecografie a arterei carotide între 2018 și 2022, ca parte a Studiului de sănătate a copiilor din California de Sud.

Participanții cu scoruri LE8 mai mari au avut pereți mai puțin groși ai arterelor carotide, mai puțină rigiditate arterială și artere carotide mai sănătoase. Asociații similare au fost găsite folosind scorurile LS7. În general, pe măsură ce scorurile de sănătate cardiovasculară au crescut, semnele timpurii de ateroscleroză au scăzut.

Cercetătorii au descoperit o legătură mai puternică între sănătatea arterelor carotide și factori de sănătate precum tensiunea arterială decât comportamente de sănătate precum activitatea fizică.

De ce sunt tinerii în pericol

Acest lucru s-ar putea datora faptului că participanții erau prea tineri pentru ca consecințele comportamentelor de sănătate deficitare să se manifeste în probleme de sănătate.

Este posibil ca impactul comportamentelor de sănătate să nu fie încă imediat vizibil și, deoarece comportamentele au fost autoevaluate, este posibil ca datele să nu fie la fel de exacte ca factorii de sănătate măsurați mai obiectiv.

Adulții tineri ar trebui să fie conștienți de riscurile lipsei de atenție asupra sănătății, deoarece este posibil ca unii factori de risc să fi început deja să se dezvolte.

Înțelegerea acestui lucru și îmbunătățirea aderenței la LE8 ar putea îmbunătăți potențial sănătatea lor cardiovasculară pe termen lung. Cu toate acestea, adulții tineri sunt din ce în ce mai puțin - nu mai mult - conștienți de riscurile prezentate de bolile de inimă, potrivit unui sondaj AHA din 2019, potrivit MedicalExpress.

 

Revista presei