Alertă nucleară la Moscova. Panică la metrou și oameni blocați în stații

Alertă nucleară la Moscova. Panică la metrou și oameni blocați în stații Kremlin Rusia / Sursa Foto: Arhiva EVZ

Moscova. Alertă nucleară, în capitala Rusiei în contextul tensiunilor dintre regimul lui Vladimir Putin și țările occidentale. Mai mulți cetățeni, aflați în stațiile de metrou au văzut cum intrările sunt blocate de panouri, metalice, etanșe.

Presa moscovită, dar și utilizatorii rețelelor de socializare au relatat despre ceea ce s-a întâmplat. Fără ca nimeni să știe ce se petrece, în metroul din capitala Rusiei a fost declanșată o alarmă antinucleară.

Alertă nucleară la metroul din Moscova

Pasagerii care se aflau în stațiile metroului din capitala Rusiei au văzut cum ieșirile sunt blocate de panouri uriașe, ermetice. Oamenii s-au trezit blocați în interior, fără să știe ce se petrece. Ei au aflat, ulterior că este vorba despre o alertă nucleară.

Văzând panourile care se ridică, călătorii s-au înghesuit să treacă peste acestea înainte să fie blocați în tuneluri. Alții, mai calmi, au filmat incidentul și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel de uși au fost montate în timpul Războiului Rece și au rolul de a-i proteja pe cetățeni de radiații în cazul unui bombardament nuclear. Acestea au fost amplasate pe tot traseul trenului subteran, în stațiile de adâncime. În cazul unui atac, dacă se declanșează o alertă nucleară, panourile se ridică și îi izolează pe cei din interior de lumea externă, asigurând protecția acestora.

Exercițiu sau defecțiune tehnică

Panourile, foarte solide, rezistă unui atac nuclear, în caz de alertă nucleară și nu permit precipitațiilor radioactive să pătrundă în subteran, la metroul din Moscova. De această dată, nu a fost vorba despre un atac cu rachete nucleare, ci de o defecțiune tehnică.

Situația a fost remediată de tehnicienii de la metoru, iar lucrurile au revenit la normal, conform informațiilor de pe rețelele de socializare. Nimeni nu poate spune care a fost starea de spirit a pasagerilor care s-au trezit în această situație, la Moscova.

Vladimir Putin

Vladimir Putin. Sursa foto: en.kremlin.ru

Moscova amenință lumea

Actualul exercițiu de alertă nucleară vine în contextul amenințărilor vehiculate de Vladimir Putin și anturajul său împotriva statelor occidentale. Periodic, de la Kremlin și nu numai, se face vorbire despre posibilitatea declanșării unui război mondial, cu arme nucleare.

Periodic, Putin face referire la arsenalul nuclear al Rusiei, capabil să radă de pe fața pământului principalele capitale occidentale. De curând, într-o astfel de intervenție el a vorbit despre armele nucleare tactice pe care le deține, mult mai puternice decât cele folosite de SUA la Hiroshima și Nagasaki.

„Noi avem mult mai multe (arme nucleare tactice - n. red.) decât sunt acestea pe continentul european, chiar dacă Statele Unite le-ar aduce pe ale lor”, iar în eventualitatea unor lovituri reciproce cu astfel de arme între Rusia şi ţările europene ce le deţin, „se vor angaja Statele Unite şi îşi vor folosi armele nucleare strategice?”, s-a întrebat Vladimir Putin, într-un discurs public.

 

 

 

Revista presei