Google spune că a observat atacuri din Iran

Google spune că a observat atacuri din Iran Google. Sursa foto: Pixabay

Google a declarat miercuri, într-un raport, că a detectat eforturile hackerilor iranieni de a viza campaniile Trump și Biden-Harris în lunile mai și iunie, ca parte a unei operațiuni mai ample de phishing prin e-mail care încă persistă.

Anunțul Google adaugă credibilitate afirmației de sâmbătă a campaniei Trump potrivit căreia a fost piratată ca parte a unei campanii iraniene de interferență în alegeri.

În raportul său, Grupul de analiză a amenințărilor al Google, care urmărește atacurile cibernetice susținute de guverne, a declarat că a întrerupt o operațiune de phishing „mică, dar constantă” a unei unități de hacking legată de Corpul Gardienilor Revoluției Islamice.

În mai și iunie, „țintele au inclus conturile personale de e-mail a aproximativ o duzină de persoane afiliate președintelui Biden și fostului președinte Trump, inclusiv actuali și foști oficiali din guvernul SUA și persoane asociate campaniilor respective”, a declarat Google în raportul său. Compania a blocat „numeroase” încercări de a se conecta la adresele de e-mail personale ale țintelor, a precizat Google.

Ne puteți urmări și pe Google News

Google și operațiunea de hacking 

Google a declarat că operațiunea de hacking a accesat contul de Gmail a cel puțin unui consultant politic de profil înalt în luna iulie. Compania a declarat că a continuat să securizeze contul și a sesizat organele de aplicare a legii. Compania nu a dezvăluit identitatea consultantului sau dacă acesta a fost implicat în vreuna dintre campanii.

Google a declarat că operațiunea de hacking a accesat contul Gmail a cel puțin unui consultant politic de profil înalt în luna iulie. Compania a declarat că a continuat să securizeze contul și a sesizat organele de aplicare a legii. Compania nu a dezvăluit identitatea consultantului sau dacă acesta a fost implicat în vreuna dintre campanii. La fel ca multe grupuri de hackeri de elită afiliate guvernului, hackerii Gardienilor Revoluției sunt cunoscuți pentru persistența lor tenace.Google a declarat că „continuă să observe” încercări nereușite de a sparge conturi afiliate lui Biden, vicepreședintelui Kamala Harris și lui Trump.Încercările de hacking, care fac parte dintr-o campanie mai amplă de piratare a unor ținte americane și israeliene, au folosit produse Google precum Sites, Drive și Gmail, a declarat Google, potrivitNCB News.