Crin Antonescu, un cavaler (închipuit) de tristă figură

Crin Antonescu, un cavaler (închipuit) de tristă figură Sursa foto: Wikipedia

Crin Antonescu a șocat și nu prea. De când a intrat în politică și până când a ieșit a avut parte de aprecieri favorabile pentru discursul său frumos construit. Dar și bile negre ca lider de partid, nereușind să dea liberalilor vreo victorie politică pe termen lung.

E o tactică destul de comună în campaniile electorale, ca figuri politice care au avut, cândva, greutate să iasă public să analizeze situația la zi. Din partea adversarilor te aștepți întotdeauna la așa ceva. Este mama campaniilor electorale. Vorba aia, nici Nicolae Ceaușescu nu a scăpat de așa ceva...

Din străfundurile unei retrageri deloc grațioase, a reapărut fostul președinte PNL, Crin Antonescu. Cu greutate unui candidat liberal la alegerile prezidențiale din 2009, unde s-a clasat pe locul al treilea în primul tur, domnul Antonescu critică de-a valma lideri mai mari sau mai mici ai partidului și deciziile lor din ultima perioadă.

Crin Antonescu este liberal vechi. Este și artizanul USL și cel care s-a plimbat în pas săltat pe stadion cu Victor Ponta, cântând elogiile unui nou fel de politică, care l-a și adus pentru o lună și jumătate la Cotroceni. „Am scris o pagină mare în istoria României!” - declama domnia sa, în noaptea referendumului. A mai scris una cât s-a războit cu Angela Merkel,  cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Apoi cu ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, si subsecretarul de stat al SUA, Philip Gordon. Pe toți i-a acuzat de abuzuri când aceștia s-au declarat îngrijorați de ce se întâmplă la București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crin Antonescu face istorie. Din istorie

Tot istorie a făcut când l-a primit în partid pe omul politic Gigi Becali şi l-a pus în Comisia Juridică din Camera Deputaților, unde acesta făcea modificări la statutul parlamentarului, în timp ce se pregătea să devină președintele PNL când Crin Antonescu devenea președintele României.

Atacul la adresa lui Nicolae Ciucă este un atac programat. De forțe din afara partidului care îl folosesc pe Crin Antonescu. Care în spiritul celor de mai sus spunea în noiembrie 2023, că Nicolae Ciucă are calități. Tot la Digi 24.

Atunci, Crin Antonescu a apreciat calitățile lui Nicolae Ciucă, spunând că un militar are abilități valoroase în politică, deoarece politica este tot o bătălie, dar fără arme. El a respins temerile legate de democrație în cazul unui general prim-ministru. Subliniind că prezența unui general ar aduce capacitatea necesară de conducere. Atunci, Antonescu l-a descris pe Ciucă drept un om serios și corect, cu o autentică capacitate de a respecta promisiunile, până la proba contrarie.

„Impresia care mi-a lăsat-o domnul Ciucă, de exemplu, este că are ceva care chiar e mai rar, eu cred că seriozitatea, corectitudinea, capacitatea de a respecta un cuvânt dat, este la domnul Ciucă autentică, e ingenuă, e reală, până la proba contrarie.” Zicea Crin Antonescu - Noiembrie 2023.

Cum bine zice chiar domnul Crin Antonescu: ”În politică, ridicolul ucide”.

 

Revista presei