Viața la bloc. Regulă pentru lifturi. Nerespectarea aduce amenzi mari

Viața la bloc. Regulă pentru lifturi. Nerespectarea aduce amenzi mari Lift. Sursa foto: Freepik

Traiul la bloc vine la pachet cu numeroase reguli pentru proprietari. Cele mai multe dintre acestea au legătură cu spațiile comune și cu utilizarea acestora. Puțini știu în ce condiții pot folosi liftul și ce obiecte voluminoase nu au voie să transporte cu ajutorul acestuia.

Viața la bloc. Obiectele voluminoase, interzise în lift

Scările, liftul sau spălătoria sunt spații comune, iar proprietarii apartamentelor le pot utiliza ținând cont de o serie de reguli.

Locatarii pot ajunge în situația în care să primească amenzi usturătoare dacă nu le cunosc. Una dintre acestea are legătură cu folosirea liftului. Astfel , cei care folosesc ascensorul nu au voie să transporte între etaje moloz sau diferite materiale de construcții.

Lift, viața la bloc

Ascensor. Sursa foto: Freepik

Locatarii nu au voie să ducă în ascensor materiale de construcții 

Mulți dintre cei care stau la bloc și fac lucrări de renovare cară materialele de construcții cu liftul. În plus, o parte dintre proprietarii înghesuie în ascensor diverse obiecte masive de mobilier, fapt care le poate aduce amenzi,

Ne puteți urmări și pe Google News

În astfel de situații, vecinii au posibilitatea să pune la 112 și să ceară ajutorul oamenilor legii. Polițiștii pot aplica sancțiuni în cazul celor care duc obiecte mari cu liftul, inclusiv electrocasnice, arată Capital.

Viața la bloc. Locatarii nu au voie cu substanțe inflamabile în lift

Obiectele voluminoase pot cauza daune ascensorului. De asemenea, practica le poate pune în pericol viața celor care o aplică. Conform legii, deșeurile sau materialele rezultate în urma lucrărilor de construcție nu se pot căra cu ajutorul ascensorului.

Totodată, locatarii nu au voie să urce în lift cu materiale inflamabile sau toxice. În caz contrar, aceștia pot pune în pericol siguranța tuturor proprietarilor de apartamente din bloc. În plus, cei care folosesc liftul trebuie să știe că nu au voie să forțeze ușile din interior sau exterior.

Ce trebuie să știe locatarii care au animale de companie

Cei care stau la bloc și au animale de companie pot urca împreună cu acestea în ascensor, în condițiile în care le țin în brațe sau în cuști speciale. Deseori, regula este încălcată de locatarii care au câini.

În plus, copiii sub vârsta de 14 ani nu au voie să folosească liftul fără să fie însoțiți de un adult.

Revista presei