Marcel Boloș liniștește pensionarii: Sunt banii pentru plata pensiilor, atât în buget, cât şi în vistierie

Marcel Boloș liniștește pensionarii: Sunt banii pentru plata pensiilor, atât în buget, cât şi în vistierie Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marcel Boloș vine cu un anunț așteptat de toți pensionarii din România. Ministrul Finanţelor a dat asigurări că banii pentru pensii există şi vor fi viraţi la timp.

Marcel Boloș: Sunt banii pentru plata pensiilor, atât în buget, cât şi în vistierie

Marcel Boloș a declarat că este o perioadă istorică cu privire la reforma sistemului de pensii din România. În acest context, ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş (PNL), a dat asigurări în cadrul unei conferințe de presă că banii pentru plata pensiilor există, atât în buget, cât şi în vistierie.

Marcel Boloș a mai subliniat faptul că în România este „o perioadă istorică pentru tot ceea ce înseamnă reforma sistemului de pensii românesc”. De asemenea, este de aplaudat faptul că „se vor înlătura inechităţilor şi dacă este să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, trebuie să reamintim că această reformă a fost inclusă încă din anul 2021 în PNRR unde au fost fixate câteva obiective”.

Ministrul Finanțelor, despre prevederile din PNRR

Marcel Boloș a mai subliniat că „dintre cele mai importante sunt înlăturarea inechităţilor în sistemul public de pensii și asigurarea sustenabilităţii acestei categorii de cheltuieli”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mâini, Casa, Cuplu, Seniori, PensionareMarcel Boloș: Sunt banii pentru plata pensiilor, atât în buget, cât şi în vistierie. Sursa foto. Pixabay

Toate aceste se regăsesc „şi în proiecţiile pe care le-am realizat la nivelul Ministerului Finanţelor. Iar „ponderea acestor categorii de cheltuieli cu pensiile în PIB rămâne constantă cu tendinţe de scădere în perioada 2030-2031”, a mai explicat Boloș.

Ministrul mai spune că „legea în ansamblul său şi-a atins obiectivul, acela de a avea România un sistem de pensii sustenabil”.

Marcel Boloș, despre evoluția bugetului alocat pensiilor

Ministrul Marcel Boloş a prezentat și câteva cifre care arată evoluţia cheltuielilor cu sistemul public de pensii în România. Și anume, dacă în 2020, bugetul alocat pensiilor era de 81,4 miliarde lei, în 2024 bugetul a urcat la 136,3 miliarde lei, conform estimărilor, o creştere de peste 50%, a mai spus Marcel Boloș.

Revista presei