Echipa de rugby a României se pregătește pentru Cupa Mondială din 2027. Alin Petrache: Este o provocare

Echipa de rugby a României se pregătește pentru Cupa Mondială din 2027. Alin Petrache: Este o provocare Rugby. Sursa foto Pixabay

Au apărut toate detaliile despre noul format de calificare la Cupa Mondială de rugby din 2027. „Este o provocare, dar şi o oportunitate”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Toate detaliile despre Cupa Mondială la Rugby

Echipa națională de rugby a României, supranumită Stejarii are şansa de a ajunge la Cupa Mondială din 2027. Ediția 2025 a Rugby Europe Championship, va fi definitorie.

Stejarii se vor califica în cazul în care vor încheia în primele patru echipe. Cel de-al cincilea loc va evolua în recalificări.

În competiţia din Australia participă 24 de echipe. 12 dintre ele sunt deja calificate la Cupa Mondială, după ce au terminat pe primele trei locuri în grupele din care au făcut parte la ultima ediţie, cea din 2023. Acestea sunt: Franţa, Noua Zeelandă, Italia, Irlanda, Africa de Sud, Scoţia, Ţara Galilor, Fiji, Australia, Anglia, Argentina şi Japonia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o provocare, dar și o oportunitate”

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că noul format de calificare la Cupa Mondială este o provocare, dar şi o oportunitate.

„Acest nou format de calificare la Cupa Mondială este o provocare, dar şi o oportunitate. Suntem obligaţi să nu facem paşi greşiţi pentru că vom evolua pentru calificare într-un singur an.

Este cea mai importantă competiţie pentru noi şi o vom trata ca atare.

Vom pregăti cât mai mulţi sportivi pentru anul viitor prin meciurile Lupilor, dar şi meciurile test din toamnă. Obiectivul nostru suprem este o nouă calificare la Cupa Mondială", a scris Petrache pe Facebook, transmite News.ro.

Rugby. România, eșec în Georgia

sursa: arhivă EVZ

Mai multe echipe la Cupa Mondială de Rugby din 2027

World Rugby a confirmat că 24 de echipe se vor califica pentru Cupa Mondială din 2027 din Australia, cu patru mai multe decât la ultima ediţie a Cupei Mondiale din Franţa.

Vor exista şase grupe a câte patru echipe, precum şi optimi de finală. Durata totală a turneului va fi redusă de la şapte la şase săptămâni.

Procesul de calificare la Cupa Mondială din 2027 se va încheia la finalul anului 2025, tragerea la sorţi a grupelor urmând să aibă loc înaintea Turneului celor Şase Naţiuni din 2026.

Cu cine vor juca rugby-iștii români

Rugby Europe Championship 2025 va avea opt echipe împărţite în două grupe, repartizarea fiind făcută după sistemul şarpe, în funcţie de clasamentul ultimelor două sezoane, astfel:

Grupa A: Georgia, Spania, Ţările de Jos şi Elveţia

Grupa B: Portugalia, România, Belgia şi Germania

Meciurile vor avea loc anul viitor în lunile februarie şi martie.

Etapa I (1-2 februarie)

România vs Germania

Georgia vs Elveţia

Spania vs Ţările de Jos

Portugalia vs Belgia

Etapa II (8-9 februarie)

Belgia vs România

Georgia vs Ţările de Jos

Elveţia vs Spania

Portugalia vs Germania

Etapa III (15-16 februarie)

România vs Portugalia

Spania vs Georgia

Ţările de Jos vs Elveţia

Germania vs Belgia

Semifinalele vor avea loc în weekendul 1-2 martie, iar finala mare, meciul pentru bronz şi meciurile de clasament pe 16 martie.

Revista presei