Valoare în creștere pentru echipele din Bundesliga. Campioana Germaniei e gata să-și aprere titlul

Valoare în creștere pentru echipele din Bundesliga. Campioana Germaniei e gata să-și aprere titlul Emblema Bundesliga. Sursă foto- wikipedia

Bundesliga este cea mai importantă ligă de fotbal din Germania și una dintre cele mai puternice competiții de fotbal din Europa și din lume.

Ca urmare, cele 18 echipe se vor lupta pentru marea cupă, în timp ce fanii vor umple stadioanele pentru a-și susține favoritele în meciurile ce vor urma.

Valoare în creștere pentru echipele din Bundesliga

De-a lungul anilor, popularitatea Bundesligii a cunoscut o creștere masivă, numărul spectatorilor crescând în întreaga lume. Liga este cunoscută pentru fanii săi pasionați și pentru poveștile lor incredibile.

Un total de 489 de jucători din Bundesliga au primit o actualizare a valorii lor actuale de piață. Echipa invincibilă Bayer Leverkusen a reușit să își crească valoarea totală a echipei cu aproximativ 53,8 milioane de euro pentru dubla câștigătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Echipele din Bundesliga. Sursă foto- facebook

Echipele din Bundesliga. Sursă foto- facebook

Fosta campioană din Bundesliga, Bayern Munchen, nu a avut același succes în acest sezon. De aici și scăderea valorii totale a echipei cu 58,5 milioane de euro. Nu toți jucătorii lui Bayern au fost ghinioniști în această actualizare.

Astfel, Jamal Musiala a primit o creștere de 10 milioane de euro și este acum al doilea cel mai valoros jucător din Bundesliga, cu o valoare de piață de 120 milioane de euro.

Cel mai valoros jucător din prima ligă germană stabilește, de asemenea, un nou record al valorii de piață. Acesta este Florian Wirtz de la Leverkusen. După un plus de 20 de milioane de euro, Wirtz ajunge la incredibila sumă de 130 de milioane de euro.

Jucătorul care a primit cea mai mare creștere

Ca urmare, aceasta este cea mai mare valoare de piață de la introducerea Transfermarkt în 2004.

Jucătorul DFB U21 și starul Mainz, Brajan Gruda, a primit a doua cea mai mare creștere. Aceasta este de aproape 11 milioane de euro. Ca urmare, jucătorul este acum evaluat la 20 milioane de euro. Recent, s-a zvonit despre un transfer la Bayern Munchen.

Jucătorul cu cea mai mare scădere de piață s-ar putea să vă surprindă. Este vorba de extrema lui Bayern, Kingsley Coman. Internaționalul francez a primit un minus de 15 milioane de euro. Astfel, noua sa valoare de piață este acum de 50 de milioane de euro.

Dar el nu este singurul jucător de la Bayern care a primit un minus. Harry Kane, jucătorul sezonului la Bayern, a fost și el diminuat cu 10 milioane de euro. Potrivit Transfermarkt, motivul este vârsta lui Kane, nu performanțele sale din acest sezon.

 

Liga se mândrește, de asemenea, cu o mulțime de tinere talente precum Jadon Sancho, Leroy Sane, Marcus Thuram, Dayot Upamecano, Alphonso Davies.

Campioana record a Germaniei

Bayern Munchen este campioana record, câștigând titlul de 30 de ori în total și de opt ori la rând începând cu sezonul 2012- 2013. Cluburi precum Borussia Dortmund, Borussia Monchengladbach, FC Schalke, VfL Wolfsburg s-au dovedit o concurență dură de-a lungul anilor. Acum, RB Leipzig joacă un fotbal strălucitor și s-a anunțat în Europa în sezonul trecut. 

Bayern Munchen. Sursă foto- wikipedia

Bayern Munchen. Sursă foto- wikipedia

Union Berlin a terminat pe locul 11 în Bundesliga sezoanele trecute. Astfel, echipa caută să facă un pas în top 10 în acest sezon. Poate că sunt evaluați la 56,03 milioane de euro, dar pasiunea lor pentru sport este inestimabilă. Fundașul central german Robin Knoche este cel mai valoros jucător al lor, cu 5,5 milioane de euro.

În ceea ce privește VfB Stuttgart, această echipă nou-promovată a jucat un fotbal excelent și se află în prezent pe locul 8 în clasament. Deși este evaluată la 80,35 €, echipa are o mulțime de jucători talentați. Printre aceștia, cea mai prețioasă posesiune a lor este extrema argentiniană Nicolas Gonzalez. Acesta este evaluat undeva la 12 milioane de euro.

Augsburg a scăpat la limită de playoff-ul de retrogradare. Astfel, echipa a terminat pe locul 15  la o diferență de cinci puncte. Prin urmare, l-au concediat pe fostul lor tactician Martin Schmidt și l-au numit pe Heiko Herrlich ca noul lor manager. Cei mai valoroși jucători sunt fundașul central Felix Uduokhai și atacantul Florian Neiderlechner, ambii fiind evaluați la 10 milioane de euro fiecare.

FC Koln atinge pragul de 100 milioane de euro

Primul club de pe listă care a atins pragul de 100 de milioane de euro este FC Koln. Acesta și-a creat o reputație de echipă care, în unele ocazii, a depășit cu mult greutatea sa. Cu toate acestea, în acest sezon se află pe locul 16, dar fanii lor speră ca Billygoats să întoarcă situația în curând, cu cel mai valoros jucător al lor, Sebastiaan Bornauw, conducând din centrul apărării. Tânărul fundaș central belgian este evaluat la 13 milioane de euro.

FC Koln în Bundesliga. Sursă foto- wikipedia

FC Koln în Bundesliga. Sursă foto- wikipedia

Werder Bremen a parcurs un drum lung de la a fi considerată cândva drept una dintre pretendentele la trofeul Bundesliga la a fi acum o echipă de mijlocul clasamentului. Die Werderaner au fost la un pas de retrogradare, dar au reușit cumva să câștige play-off-ul împotriva lui Heidenheim în virtutea regulii golurilor marcate în deplasare. Werder este evaluată în prezent la 102,5 milioane de euro, cel mai bun jucător al său fiind Milot Rashica (22 milioane de euro).

Campioana record a Germaniei și câștigătoarea recentă a triplului, Bayern Munchen, are o mulțime de jucători tineri și experimentați în echipa sa plină de vedete care sunt foarte bine cotați. Prin urmare, este fără îndoială cea mai valoroasă echipă din Bundesliga. În mod surprinzător, la 90 de milioane de euro, aripa germană Serge Gnabry este cel mai valoros jucător al bavarezilor.

 

Revista presei