Raluca Turcan, radiografie economică a României: PNL a promovat un model solid

Raluca Turcan, radiografie economică a României: PNL a promovat un model solidRaluca Turcan. Sursă foto: Facebook

România. În pragul începerii campaniei electorale, Raluca Turcan a făcut o radiografie a realizărilor Partidului Național Liberal în ceea ce privește economia țării. Aceasta susține însă că „unii politicieni își arogă, astăzi, pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare”.

Raluca Turcan, radiografie economică a României

În ultimii 4 ani și jumătate, Partidul Național Liberal (PNL) a implementat un model economic bazat pe investiții publice, atragerea de fonduri europene și menținerea cotei unice de impozitare. Această strategie a fost descrisă recent de Raluca Turcan, unul dintre liderii PNL, care a subliniat realizările guvernării liberale și beneficiile pe care acestea le-au adus economiei și societății românești.

Raluca Turcan a rezumat punctual realizările partidului pe care le reprezintă, printre cele mai importante fiind:

„să realizăm majorări substanțiale ale veniturilor pensionarilor, chiar și în perioadele cele mai dificile de criză. Punctul de pensie s-a majorat cu peste 60% numai în ultimii 4 ani.

să putem acoperi majorările salariale substanțiale din educație, sănătate, administrație și să pregătim viitoarea lege a salarizării.

să sprijinim persoanelor vulnerabile, aflate în dificultate financiară, prin acordarea de  carduri sociale pentru alimente, prin compensarea prețurilor la facturile de energie și prin alte măsuri sociale susținute din fonduri europene.

să reducem substanțial decalajele față de statele dezvoltate din Uniunea Europeană.

să acordăm granturi și alte ajutoare financiare pentru întreprinderile românești afectate de crizele succesive”, a scris Raluca Turcan în mediul online.

Raluca Turcan

Raluca Turcan. Sursă foto: Facebook

Raluca Turcan: „Unii politicieni își arogă, astăzi, pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare”.

Cu toate astea încheierea mesajului său aduce o serie de acuzații la adresa politicienilor din Coaliție. Ministul Culturii susține că printre colegii săi de breaslă se numără persoane care încearcă să-și aroge meritele pentru deciziile bune luate de PNL la guvernare. Aceasta a subliniat că, în unele cazuri, chiar liderii unor partide care s-au opus acestor măsuri încearcă acum să le prezinte ca fiind propriile lor realizări.

„Este neplăcut și incorect faptul că unii politicieni își arogă, astăzi, pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare, deși, față de unele măsuri, unii șefi de partide chiar și-au manifestat opoziția”, a conchis Raluca Turcan.

Buget record pentru restaurarea şi conservarea patrimoniului cultural

În urmă cu câteva zile, Raluca Turcan se mândrea și cu alocarea unui buget record al Ministerului Culturii pentru restaurarea și conservarea patrimoniului cultural.

Este vorba de peste 400 de milioane de lei, bani destinați restaurării și conservării patrimoniului cultural din România. Fondurile sunt alocate unor proiecte esențiale ce vizează case memoriale, muzee în aer liber, edificii de cult și gări, toate acestea contribuind la protejarea și promovarea moștenirii culturale a țării.

În cadrul acestei inițiative, subprogramul "Case Memoriale" va beneficia de 87.950.000 lei, având ca obiectiv principal conservarea locuințelor marilor personalități culturale românești. De asemenea, pentru "Edificii de cult", inclusiv biserici, au fost alocate 85.250.000 lei, subliniind importanța acestor structuri în menținerea identității spirituale a comunităților. În plus, suma de 82.500.000 lei va sprijini dezvoltarea muzeelor în aer liber, un aspect important pentru păstrarea și promovarea tradițiilor locale.

Pe lângă acestea, 110.000.000 lei sunt destinați subprogramului "Restaurare", care se concentrează pe refacerea clădirilor istorice, iar subprogramul "Gări", ce urmează să fie lansat, va primi 83.250.000 lei pentru revitalizarea infrastructurii feroviare. Toate aceste inițiative reflectă un angajament puternic din partea Ministerului Culturii de a proteja și valorifica patrimoniul național, transformând astfel viziunea în realitate.