Pe urmele lui Hellvig! Ion Cristoiu: Dosarele sunt gata. Video

Pe urmele lui Hellvig! Ion Cristoiu: Dosarele sunt gata. Video

De ceva timp, subiectul „Statului Paralel” din România a revenit în atenție presei și a publicului. Se întâmplă asta de când Florian Coldea, fostul director adjunct de la Serviciul Român de Informații (SRI) a început să aibă probleme cu legea. Astfel, din nou, reflectoarele sunt sunt asupra sa și nu puțini sunt cei care amintesc ceea ce se întâmplase anterior.

Ion Cristoiu, scriitor și publicist, a fost prezent luni, 12 august, în cadrul podcastului „Hai LIVE”, moderat de jurnalistul Robert Turcescu, de pe canalul de YouTube HAI România. Acesta a abordat și acest subiect în comentariile sale. A vorbit despre „Statul Paralel” de ieri și de azi. A ținut să specficice că există o diferență între personajele principale de atunci și ceea ce s-ar întâmpla în prezent.

Fantomele trecutului

„Noi trebuie să dăm jos Statul Paralel de acum, căci s-au schimbat o grămadă de lucrui de pe vremea lui Coldea și până în prezent”, spune scriitorul Ion Cristoiu. „Unii oameni nu înțeleg faptul că Statul Paralel este alcătuit din instituții, nu din oameni. Și acum vedem cum unii se războiesc cu fantomele trecutului, când cei din prezent își fac de cap”.  De asemenea, Ion Cristoiu ține să puncreze faptul că ceea ce s-ar întâmpla în această perioadă cu Florian Coldea ar reprezenta o diversiune.

Publicistul vede o strânsă legătură între actualul „Stat Paralel” și instituția prezidențială. Și că, pe mai departe, Klaus Iohannis ar urma să-i predea ștafeta lui Nicolae Ciucă. Acesta din urmă, conform lui Ion Cristoiu, ar urma să ajungă liderul de la Cotroceni după alegerile de la sfârșitul anului. „Nici ibovnicele nu le schimbă!”, spune Ion Cristoiu. „Tot acest sistem îi va fi predat de către Iohannis lui Ciucă. Iar Ciucă, militar de carieră, va face ce i se va zice, va continua în acelați ritm precum Iohannis”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe urmele lui Hellvig

Și că tot s-a adus în discuție „Statul Paralal” și SRI-ul, Ion Cristoiu amintește de fostul director general al instituției Eduard Hellvig. Pe vremea când acesta și-a dat demisia din funcție, foarte mulți vorbeau prin presă că s-ar înscrie în cursa prezidențială. Acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Iar scriitorul prezent la podcastul „Hai LIVE” vine și cu o posibilă explicație asupra celor întâmplate.

„În momentul în care, s-ar afla că Eduard Hellvig are de gând să pornească să-l dea jos pe Nicolae Ciucă și să-i ia locul la candidatură, se va porni un scandal la parcehete, ceva ce n-am mai văzut până acum. Dosarele sunt gata, scrie numele lui Eduard Hellvig pe ele. Și Sistemul doar așteaptă să facă facă acesta vreo mișcare că și lansează unul în spațiul public”, spune Ion Cristoiu. Acesta explică apoi că de accea nu s-ar fi îndeplinit toate acele „previziuni” cum că fostul director SRI va ajunge să candideze la prezidențiale. „Sistemul nu-l vrea”, adaugă publicistul.

Revista presei