Cele mai bunde sfaturi date de medici pentru antrenamente fizice eficiente

Cele mai bunde sfaturi date de medici pentru antrenamente fizice eficiente Mers pe jos. Sursa foto Dreamstime

Cum să aveți parte de un antrenament de succes.Deoarece au început Jocurile Olimpice de vară, s-ar putea să vă simțiți motivați să vă implicați într-o activitate fizică mai intensă. Cu toate acestea, dacă ați stat pe canapea pentru o perioadă considerabilă de timp, s-ar putea să vă fie dificil să vă puneți în mișcare regimul de antrenament. Sarcina poate părea a fi destul de dificilă.

Cum să aveți parte de un antrenament de succes

Chiar dacă sunteți un adult în vârstă, nu este niciodată prea târziu să începeți să faceți mișcare, potrivit Dr. Nathan LeBrasseur, care este directorul Centrului Robert și Arlene Kogod privind îmbătrânirea de la Clinica Mayo.

exerciții fizice

Exerciții. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Când vine vorba de începerea unui program de antrenament sau de practicarea unei activități fizice, sunt necesare motivație și angajament. Important este să începeți cu prudență și să vă angajați într-o activitate care vă aduce plăcere.

Dacă aveți o aversiune puternică față de înot, nu ar trebui să încercați să învățați să înotați. Potrivit Dr. LeBrasseur, „dar dacă vă place dansul sau alte activități (cum ar fi grădinăritul), acestea sunt forme de activitate care, odată ce vă angajați în ele, vă cresc consecvența și conformitatea, ceea ce va avea cele mai pozitive efecte asupra sănătății dumneavoastră”.

Ne puteți urmări și pe Google News
sala de fitness

Sursă foto: Pixabay

Acitivitățile fizice ajută

Prin implicarea în activități fizice, o persoană își poate îmbunătăți sănătatea cognitivă și cardiovasculară, precum și forța musculară. „30 de minute pe zi, din orele noastre de veghe, dacă le dedicăm activității fizice, vor avea beneficii uriașe”, după cum explică Dr. LeBrasseur.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sugerează ca persoanele care sunt încă tinere la suflet să se angajeze în activități fizice moderate pentru un total de 150 de minute în fiecare săptămână.

„Pe măsură ce îmbătrânim, este extrem de important să dedicăm timp, timp intenționat, pentru a face o formă de exerciții aerobice sau de anduranță, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta sau înotul, precum și o formă de antrenament de forță”, potrivit Dr. LeBrasseur.

Cum să începeți o rutină de antrenament

Iată câteva sfaturi despre cum să începeți cu o rutină de antrenament și să o mențineți:

  • Uitați-vă la diferite programe de antrenament.
  • Antrenamentele ar trebui să fie programate.
  • Găsiți-vă un partener de antrenament.
  • Nu vă abateți de la mișcare.

Revista presei