Război în Ucraina, ziua 892. Rusia avansează pe front. Valuri de bombe ghidate în regiunea Donețk

Război în Ucraina, ziua 892. Rusia avansează pe front. Valuri de bombe ghidate în regiunea Donețk Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Război în Ucraina, ziua 892. Ucraina a raportat vineri că atacurile rusești amplifică presiunea asupra Pokrovsk, un important centru logistic din estul țării.

Potrivit autorităților, valurile de bombe ghidate și avansul infanteriei rusești au generat unele dintre cele mai mari câștiguri teritoriale pentru Moscova din primăvara acestui an.

Război în Ucraina, ziua 892. Atacurile rusești pun sub presiune Pokrovsk-ul

Forțele ruse continuă să progreseze pe diverse fronturi în regiunea estică Donețk, desfășurând atacuri extrem de puternice în jurul Pokrovsk-ului, în contextul în care trupele ucrainene sunt răspândite.

Conform analistului Pasi Paroinen de la Black Bird Group, Rusia a înregistrat câteva dintre cele mai semnificative avansuri teritoriale din aprilie, câștigând aproximativ 57 de kilometri pătrați în doar o săptămână, după ce progresele din iunie fuseseră modeste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruslan Muzychuk, purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, a declarat că forțele ruse folosesc avioane de război și artilerie pentru a susține atacurile de infanterie din jurul Pokrovsk-ului.

„Aceste atacuri nu sunt întotdeauna susținute de vehicule blindate, adesea sunt atacuri de infanterie. Este o amenințare semnificativă deoarece fronturile Pokrovsk și Toretsk sunt supuse unei părți mari din loviturile de aviație zilnice efectuate asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Război Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Rusia începe să cucerească tot mai multe localități

Război în Ucraina, ziua 892. Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele ruse au preluat controlul asupra a cinci localități din regiunea Donețk în ultima săptămână.

Valeri Romanenko, expert în aviație din Kiev, a subliniat importanța utilizării avioanelor de război pentru lansarea bombelor ghidate, comparând această tactică cu un „transportor continuu”.

„Rușii nu penetrează apărarea noastră, ci o împing înapoi. Ei avansează 100, 150, 200 de metri în fiecare zi folosind această tactică: aruncând bombe ghidate, apoi un atac cu forță brută, (și dacă acestea sunt) respinse, aruncând din nou bombe ghidate, și un alt atac”.

În această situație, cererile de evacuare din zonă au crescut de zece ori în ultimele două săptămâni.

Război Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Vineri, un autobuz destinat evacuării locuitorilor din Novohrodivka, un oraș situat lângă Pokrovsk, cu o populație de aproximativ 14.000 de persoane înainte de conflict, a plecat din regiune.

În prezent, Novohrodivka se află la aproximativ zece km de linia frontului, care se apropie din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Război în Ucraina, ziua 892. Atac rusesc cu rachete balistice asupra regiunii Odesa din Crimeea

Vineri, regiunea Odesa a fost atacată de forțele ruse cu trei rachete balistice lansate din Crimeea ocupată temporar.

În aceeași zi, unitățile de apărare aeriană ucrainene au reușit să distrugă cinci drone de recunoaștere, incluzând trei ZALAs și două Supercams, în sudul Ucrainei.

„Invadatorii au atacat regiunea Odesa cu trei rachete balistice, cel mai probabil Iskander-M, din teritoriul Crimeei ocupate temporar”, au transmis autoritățile ucrainene, potrivit Ukrainska Pravda.

Revista presei