Reacția Elenei Udrea la dezvăluirile despre implicarea generalilor Coldea și Dumbravă în condamnarea unor politicieni

Reacția Elenei Udrea la dezvăluirile despre implicarea generalilor Coldea și Dumbravă în condamnarea unor politicieni Elena Udrea Sursa foto: Arhiva EVZ

București. Elena Udrea a reacționat după apariția în spațiul public a informațiilor despre implicarea SRI în condamnarea unor politicieni. Fostul judecător Ovidiu Puțura susține că generalii Coldea și Dumbravă ar fi întocmit liste cu numele celor vizați.

 

Fosta ministră a Turismului consideră că afirmațiile fostului judecător și secretar de stat în Ministerul Justiției arată modul în care Coldea, Kovesi și Dumbravă s-au implicat în justiție.

Elena Udrea, reacție după afirmațiile lui Ovidiu Puțura

Ovidiu Puțura, fost judecător și secretar de stat în Ministerul Justiției a făcut o serie de afirmații cu privire la implicarea foștilor generali SRI Coldea și Dumbravă în Justiție. Elena Udrea a comentat afirmațiile făcute de fostul secretar de stat. Potrivit acestuia cei doi ofițeri SRI, ar fi întocmit liste cu numele politicienilor vizați vizați de condamnări.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fostul judecător Ovidiu Puțura, fost secretar de stat la Ministerul Justiției între 2012-2015, a dezvăluit în emisiunea Ancăi Alexandrescu de duminică seara printre multe altele o situație incredibilă, extrem de importantă și relevantă nu doar pentru mine ci și pentru a proba o dată în plus celor mai sceptici, modul de funcționare și de implicare a «capilor statului paralel» aflat în culmea puterii sale în acei ani, Coldea, Kovesi, Dumbravă în justiție”, a transmis Elena Udrea, conform capital.ro.

Udrea a arătat că fostul judecător, secretar de stat la Ministerul Justiției între 2012 și 2015, a vorbit într-o emisiune despre această situație. În opinia sa, odată cu ieșirea lui Puțura, se poate înțelege cum oameni nevinovați au ajuns la pușcărie, iar alții au scăpat. Ea crede că responsabili pentru acest lucru sunt cei trei nominalizați mai sus.

Ovidiu Puțura, citat de Elena Udrea, susține că ar fi văzut, la un ofițer SRI, în 2016, o listă cu numele unor politicieni ce urmau să fie condamnați. Aceste condamnări erau decise de generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă într-o ședință la SRI. Pe lista respectivă ar fi fost înscrise și pedepsele pentru fiecare dintre cei vizați.

Florian Coldea

Florian Coldea. Sursa foto: Captură video

Lista condamnaților

Elena Udrea a declarat că numele său figura pe lista care a ajuns și la Ovidiu Puțura, având în dreptul său, înscrisă, o pedeapsă de 6 ani. Ea susține că este vorba despre condamnarea pe care a primit-o în Dosarul Gala Bute. Sentința a fost pronunțată de un complet, de la ÎCCJ, din care făceau parte judecătorii Florentina Dragomir și Ionuț Matei.

Potrivit spuselor sale, citate de capital.ro, în dreptul altor politicieni apărea litera „A”, de la achitare. În acest sens, a dat ca exemplu pe foștii premieri Victor Ponta (PSD) și Ludovic Orban (PNL).

În acest context, Elena Udrea susține că declarațiile lui Puțura dovedesc „abuzul” la care a fost victimă și faptul că ar fi fost condamnată deși era nevinovată.

„Întrebarea este: Ce se întâmplă cu această dezvăluire-probă împotriva abuzurilor grupării infracționale Coldea, Kovesi, Dumbravă???”, e întreabă retoric Elena Udrea.

Elena Udrea acuză indiferența Alinei Gorghiu

Fosta ministră a Turismului susține că Alina Gorghiu ignoră aceste dezvăluiri ale lui Ovidiu Puțura, apărute în spațiul public. Elena Udrea crede că și ceilalți lideri politici tac și refuză să comenteze aceste descoperiri, pentru că ar fi speriați.

„Nici nu se iau măsuri pentru a crea cadrul legal necesar și voința politică pentru a trage la răspundere persoanele care au subminat justiția în favoarea intereselor proprii, au distorsionat democrația și au provocat distrugerea și suferința multor oameni, familii și afaceri în numele banilor și al puterii”, a mai arătat Elena Udrea.

Ea spune că politicienii lasă responsabilitatea dezvăluirii activităților statului paralel în seama presei. Aceasta, spune, Udrea, „se dovedește a fi mai curajoasă și mai dedicată intereselor țării și ale societății”.

Ovidiu Puțura a fostcondamnat definitiv în iunie 2017 la 5 ani închisoare și interzicerea unor drepturi pentru cinci ani. El a fost găsit vinovat de dare de mită și trafic de influență. De asemenea, a fost obligat la plata sumei de 102.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. A fost eliberat condiționat în iunie 2019, iar în 2022 a cerut revizuirea procesului, solicitare respinsă de Curtea de Apel București.

Revista presei
Parisul la răscruce