Pentru mătănii – la Moscova, pentru odihnă – în România. Mitropolitul Vladimir, surprins la Poiana Sărată

Pentru mătănii – la Moscova, pentru odihnă – în România. Mitropolitul Vladimir, surprins la Poiana Sărată Mitropolitul Vladimir, surprins la Poiana Sărată. Sursa foto: FB//Vlad Cubreacov

Republica Moldova. Mitropolitul Vladimir a fost surprins în România, împreună cu partenera sa de viață. La volanul unui Mercedes, se pare că țiitorul credinței ortodoxe moldovenești, supusă canonic Bisericii Ruse, a ales Poiana Sărată pentru a-și întări trupul.

Mitropolitul Vladimir, alături de partenera sa/ Sursa foto: FB//Vlad Cubreacov

Mitropolitul Vladimir, în vacanță cu partenera sa blondă

Imaginile cu cei doi au fost publicate de fostul deputat PPCD, Vlad Cubreacov. Fotografiile au fost însoțite de un comentariu în care Cubreacov face aluzie la statutul de agent secret al lui Vladimir.

„Mitropolitul și colonelul ”întregii Moldove” (agentul 001) cu doamna lui mitropoleasă blondă Argentina Chiriacu (zisă vara Oxana), astăzi, 29 iulie 2024, în parcarea din Poiana Sărată, comuna Oituz, județul Bacău, punct de trecere în județul Covasna. Număr de înmatriculare automobil: KVM 001 = Kantarean Vladimir Mitropolit 001”, a scris Cubreacov, pe pagina sa de socializare.

Poiana Sărată este una dintre cele mai pitorești localități de munte, renumită pentru apele sale minerale. Totuși, nu e exclus că Mitropolitul era doar în trecere prin sat și avea o altă destinație de vis. Se știe că acesta preferă stațiunea Slănic Moldova, acolo unde a fost surprins anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dedublarea ecleziastică a lui Vladimir

Mitropolitul nu și-a exprimat tranșant poziția față de războiul din Ucraina. Acesta s-a limitat la îndemnuri generaliste spre pace și dragoste între frați.

În același timp, face des naveta la Moscova. În 2022, acesta a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei. Este vorba despre Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”.

Tot în acea perioadă, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, a oficiat o liturghie, unde s-a rugat pentru sănătatea tizului său, Vladimir Putin, tot el comandantul suprem al forţelor armate ruse. De ziua sa de naștere, i-a cântat de mulţi ani din strană.

„Încă ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus - Vladimir Vladimirovici. Dă-i, Doamne, milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi", a înălțat rugi spre cer Vladimir.

Revista presei