Încă un scandal uriaș la Jocurile Olimpice. Date extrem de sensibile au apărut pe rețelele sociale

Încă un scandal uriaș la Jocurile Olimpice. Date extrem de sensibile au apărut pe rețelele sociale Jocurile Olimpice de la Paris, 2024. Sursa Foto: Dreamstime

A treia zi la Jocurile Olimpice din Paris începe cu un nou scandal de proporții. Oficiul francez de combatere a criminalităţii informatice este în alertă după ce pe rețelele sociale au apărut date personale extrem de sesnibile ale sportivilor din Israel.

Jocurile Olimpice, un nou scandal uriaș după cel de spionaj

Nu s-a stins bine scandalul de spionaj în care a fost implicată echipa Canadei că marele eveniment sportiv de la Paris este zguduit de un nou scandal uriaș.

De data aceasta implicați sunt sportivii israelieni care benefiaciază de măsuri suplimentare de protecție. Securitatea este cu ochii pe ei 24 din 24 de ore, după ce Palenstina a cerut interzicerea lor la Jocurile Olimpice.

Aceștia s-au trezit cu date personale extrem de sensibile divilgate pe rețelele socioale, transmite AFP citată de News.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficiul francez de combatere a criminalităţii informatice a fost sesizat.

Jocurile Olimpice 2024. Date persoanle sensibile, pe rețelele sociale

Vineri a fost solicitată intervenția urgentă a Oficiului francez de combatere a criminalităţii informatice (Ofac). Pe rețelele sociale au apărut date persoanle extrem de sensibile ale sportivilor israelieni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris.

Autoritățile au intervenit pentru ștergerea acestora de pe platformele sociale, relatează agenția de presă AFP, citând surse apropiate de anchetă.

Au fost publicate analizele de sânge ale sportivilor israelieni

Printre informațiile personale care au apărut în spațiul public sunt rezultatele unor analize de sânge ale sportivilor israeleini care participă la Jocurile Olimpice 2024. De asemenea, au fost divulgate autentificările şi parolele de acces la diverse servicii.

Toate acestea au apărut pe un canal al serviciului de mesagerie criptată Telegram, relatează AFP care citează o sursă din poliţie.

Aceeași sursă transmite că au fost divulgate pe Telegram și alte platforme sociale date privind sportivii israelieni care au fost sau sunt în armată.

Platforma Pharos care raportează conţinutul ilegal pe internet a sesizat Ofac pentru ca aceaste informații peresonale să fie imediat eliminate din spațiul online.

Înainte de deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice, Israelul a avertizat Franţa cu privire la potenţialele ameninţări de "atacuri teroriste" împotriva sportivilor şi turiştilor săi de către grupuri susţinute de Iran.

Revista presei