Nicolae Ciucă, atac la adresa lui Mircea Geoană: M-aș fi așteptat să înțeleagă

Nicolae Ciucă, atac la adresa lui Mircea Geoană: M-aș fi așteptat să înțeleagă Nicolae Ciucă. Sursă foto: Facebook

București. Nicolae Ciucă l-a atacat dur pe Mircea Geoană printr-un mesaj postat în mediul online. Punctul sensibil evidențiat de liderul PNL a făcut referire la procedurile NATO.

Nicolae Ciucă, atac la adresa lui Mircea Geoană

Nicolae Ciucă a criticat recent implicarea lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, în organizarea Adunării Parlamentare a NATO, sugerând că Geoană ar fi trebuit să înțeleagă mai bine cum funcționează structurile NATO având în vedere experiența sa. Ciucă, care este ales de către cetățeni în funcția sa de președinte al Senatului, a subliniat că participarea sa la Adunarea Parlamentară a NATO și la summitul NATO reflectă angajamentul său pentru securitatea națională și importanța întâlnirilor diplomatice pentru România.

Critica lui Ciucă se bazează pe ideea că, fiind într-o poziție de conducere în NATO de cinci ani, Geoană ar fi trebuit să aibă o înțelegere mai profundă a procedurilor și organizării NATO. Ciucă argumentează că implicarea sa personală în evenimentele NATO este justificată prin mandatul său democratic, spre deosebire de Geoană, care ocupă o poziție în cadrul organizației internaționale și nu este ales direct de cetățeni.

„Spre deosebire de domnul Geoană, eu sunt ales de oameni în funcția pe care o ocup, pentru a-i reprezenta. Motiv pentru care am participat și anul acesta la Adunarea Parlamentară a NATO, așa cum am făcut-o și în trecut. Pentru că participarea la întâlnirile diplomatice cu aliații noștri este esențială pentru consolidarea securității României. Imediat după aceea, mi-am continuat activitatea la summitul NATO, la invitația președintelui. Având o funcție în NATO timp de cinci ani, m-aș fi așteptat ca domnul Geoană să înțeleagă mai bine cum funcționează lucrurile”, scrie Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă. Sursă foto: Facebook

Ce a solicitat liderul  PNL la AP NATO

În cadrul Summitului Parlamentar al NATO de la Washington, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a solicitat Alianței să mențină o prezență semnificativă la Marea Neagră și să întărească dialogul cu partenerii estici precum Republica Moldova și Georgia. Ciucă a subliniat importanța consolidării securității în regiunea Mării Negre, o zonă strategică aflată în vecinătatea unor conflicte geopolitice majore. El a accentuat că, de-a lungul celor 75 de ani de existență, NATO a fost esențială pentru securitatea și dezvoltarea democratică a statelor membre, inclusiv România.

În discursul său, Ciucă a subliniat angajamentul României față de Alianță, menționând că țara a investit constant în apărare și a contribuit activ la misiunile NATO. El a subliniat că apartenența României la NATO este crucială, mai ales în contextul actual al provocărilor și amenințărilor internaționale. Președintele Senatului a evidențiat că vecinii estici ai României, care se confruntă cu conflicte armate, împărtășesc aceleași valori fundamentale ale libertății și independenței.

Ciucă a făcut apel la adaptarea Alianței la noile forme de amenințare, cum ar fi războiul electronic și tacticile de dezinformare, accentuând că NATO trebuie să fie flexibilă și pregătită pentru provocările viitoare. El a reafirmat angajamentul României pentru un NATO robust și rezilient și a declarat că țara este pregătită să contribuie activ la luarea deciziilor strategice care vor contura viitorul Alianței în următorii ani.

Între timp, Mircea Geoană a anunțat că pregătește un proiect politic în România

Deși anunțul candidaturii sale la alegerile prezidențiale se lasă așteptat, Mircea Geoană susține că prioritatea sa în momentul de față este funcția sa în NATO și predarea ștafetei în mod impecabil noii echipe, care va fi condusă de Mark Rutte. În acest context, acesta a mai anunțat însă că pregătește și un proiect politic în România.

Pe de altă parte, în cazul în care va candida la prezidențiale, Mircea Geoană spune că nu va solicita spijinul partidelor politice din țară.

„Candidat independent voi fi 100%, dacă îmi voi anunța candidatura va fi independentă, aici nu există niciun fel de ezitare, de dubiu din partea mea”, a precizat Mircea Geoană.

Oficialul NATO a reluat ideea pe care a lansat-o după alegerile locale, conform căreia anul acesta va fi al candidaților independenți. Geoană spune că, din perspectiva sa, acest lucru își doresc românii, un candidat independent. El a descris actuala clasă politică drept un grup de oameni care au acaparat puterea și au hiperpolitizat statul. În acest sens a dat exemplu de oameni incompetenți care nu performează.

Revista presei