Donald Trump respinge dezbaterea cu Kamala Harris. Când vor sta cei doi politicieni față în față

Donald Trump respinge dezbaterea cu Kamala Harris. Când vor sta cei doi politicieni față în față Donald Trump. Sursa foto: Instagram

În timp ce marile televiziuni americane se luptă să obțină dezbaterea dintre cei doi candidați la președinția SUA, Donald Trump respinge ferm orice întâlnire cu Kamala Harris și spune că este „nepotrivită” atât timp cât aceasta nu a fost desemnată oficial de Partidul Democrat drept candidata sa la alegerile din noiembrie. Harris îl acuză pe Trump că „dă înapoi”.

Harris vrea, Trump nu

Kamala Harris îl acuză pe Trump că „dă înapoi” de la dezbaterea stabilită de canalul de televiziune ABC pe data de 10 septembrie, după ce Donald Trump a respins o astfel de întâlnire.

Răspunsul lui Trump a fost ferm. Nu este de acord să dezbată cu Harris la niciun post de televiziune atâta timp cât aceasta nu a fost desemnată oficial candidat la alegerile pentru Casa Albă.

"Ar fi nepotrivit să programăm ceva cu Harris deoarece democraţii s-ar putea răzgândi foarte bine", a arătat echipa de campanie a lui Donald Trump într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răspunsul a venit fulger după ce vicepreşedinta Harris, marea favorită pentru a-l înlocui pe Joe Biden după retragerea acestuia din campanie, a declarat că este pregătită pentru o dezbatere pe data de 10 septembrie.

Trump, atacuri „neobișnuit de virulente”

Între timp, Donald Trump își urmează programul de campanie și lansează atacuri  „neobișnuit de virulente” la adresa mai noului contracandiat Kamala Harris, transmite AP.

El a atacat-o pe Harris pe toate subiectele care definesc programul de campanie al acesteia avorturile, clima, protecţia minorităţilor sexuale.

Dezbaterea din 10 septembrie a fost una dintre cele două dezbateri asupra cărora președintele Joe Biden și Trump au convenit. Prima a fost găzduită de CNN pe 27 iunie. Între timp, Biden a renunțat la cursă pentru a o susține mai departe pe vicepreședintele său Kamala Harris.

Fox News cere dezbatere pe 17 septembrie

Joi, conducerea celui mai mare canal de știri din America, Fox News a lansat o invitație la o dezbatere către echipele de campanie ale celor doi candidați, Donald Trump și Kamala Harris.

În scrisoare, Fox News transmite că sunt deschiși la alte propuneri din partea celor doi privind ziua dezbaterii și la preferințele acestora dacă aleg ca întâlnirea să fie cu sau fără public.

Într-o declarație recentă Trump a spus că ar prefera ca această dezbatere să aibă loc la Fox News și că ar fi dispus să se confrunte chiar de mai multe ori cu Harris.

Revista presei