Dinamo nu scapă de insolvență. Fostul patron al Sportului Studențesc vrea un milion de euro

Dinamo nu scapă de insolvență. Fostul patron al Sportului Studențesc vrea un milion de euro Dinamo. Sursa Foto: Facebook

București. Dinamo nu scapă de insolvență, responsabil pentru acest lucru fiind omul de afaceri Vasile Șiman. Fost patron al Sportului Studențesc acesta a deschis un proces în instanță și cere un milion de euro.

Vasile Șiman, fostul patron de la Sportul Studențesc susține că are de încasat un milion de euro și nu vrea să renunțe cu nici un preț la acești bani. El a deschis un dosar în instanță în care revendică suma respectivă.

Dinamo scoasă datoare de Vasile Șiman

Omul de afaceri Vasile Șiman s-a adresat Tribunalului București, pentru a-și recupera banii. Judecătorii au fixat primul termen al procesului deschis împotriva lui Dinamo a fost stabilit pentru 14 octombrie 2024. Până atunci, gruparea Câinilor Roșii nu pot ieși din insolvență.

Povestea are legătură cu un fotbalist Ionuț Șerban care a jucat pentru Dinamo în perioada 2013-2021. Clubul defotbal a refuzat să-l transfere, din cauză că ar fi trebuit să-i plătească lui Vasile Șiman suma de un milion de euro. O clauză din contractul lui Șerban prevedea că omul de afaceri încasează acești baji indiferent de motivul despărțirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2021, Câinii Roșii nu i-au mai prelungit contractul lui Ionuț Șerban. Ei au refuzat să-i achite clauza lui Vasile Șiman, invocând legea insolvenței. Iar fostul patron al Sportului, deloc naiv, s-a dus în instanță.

„De 100 de ori putea Dinamo să scape, să rezolve. Ei știu foarte bine. Cel care nu respectă obligațiile este clubul Dinamo. Ce club din lumea asta a mai intrat de două ori în 10 ani în insolvență? Peste 5 ani să mai facă altă insolvență. Dinamo a «țepuit» statul român. I-a dat țeapă neplătind banii cu această insolvență”, a declarat  Vasile Șiman, pe 3 iulie, pentru ProSport.

Vasile Șiman

Vasile Șiman Sursa foto: Evz

Omul de afaceri își cere banii în justiție

Vasile Șiman s-a adresat administratorului judiciar de la Dinamo, solicitând banii. El a făcut o cerere de creanță curentă, în valoare de un milion de euro. Solicitarea i-a fost respinsă de administratorul judiciar RTZ.

Drept urmare, fostul patron al Sportului Studențesc s-a îndreptat împotriva clubului, în instanță. Sesizarea a fost depusă la Tribunalul București, iar primul termen a fost fixat pentru data de 14 octombrie.

„Se discută de această cerere de 3 ani de zile. Cum timpul expira, am fost nevoit să fac această cerere. Aceasta se prescria și am fost nevoit să fac asta. Am discutat cu mulți conducători de la Dinamo, dar nu s-a găsit nici o rezolvare”, a spus Vasile Șiman, citat de Exclusiv Dinamo.

Instanță, harta judiciară, Codul Penal

Instanta Sursa foto: Dreamstime.com

Dinamo blocată în insolvență

RTZ, administratorul judiciar al grupării din Ștefan cel Mare a motivat de ce nu a dat curs cererii lui Vasile Șiman. Reprezentantul companiei Răzvan Zăvăleanu a declarat că omul de afaceri trebuia să se înscrie la masa credală de la Dinamo, încă din 2014.

Până la finalizarea acestui proces, Dinamo nu are nici o șansă să iasă din insolvență. Dacă nu vor ajunge la o înțelegere, cele două părți se vor judeca, iar procesul se va întinde pe mai mulți ani, cu siguranță. Aceasta deoarece după fondul care se va judeca la Tribunal vor urma și căile de atac.

Astfel, Câinii Roșii vor rămâne multă vreme în insolvență, cu toate consecințele ce decurg de aici.

 

Revista presei