Răbdarea românilor față de scumpiri a ajuns la limită. Ce arată datele sondajului Hai România

Răbdarea românilor față de scumpiri a ajuns la limită. Ce arată datele sondajului Hai România Scumpiri. Sursa foto: Fizkes | Dreamstime.com

Noul sondaj publicat pe canalul „Hai România!” aduce în atenția publicului larg o temă de mare interes la nivel național.

Sondajul de opinie al zilei dezvăluie opiniile cetățenilor în legătură cu traiul din România. Peste o mie de oameni au votat până la acest moment, iar rezultatele sunt cât se poate de clare.

Românilor li s-a adresat următoarea frază: „Viața în România vi se pare...”, urmată de cele patru categorii de răspuns din care oamenii puteau alege. Una dintre variantele propuse a câștigat în mod detașat.

Cum au votat românii?

Persoanele care au participat la sondajul de opinie au avut de ales între următoarele opțiuni:

Ne puteți urmări și pe Google News

Scumpă, alimentele și utilitățile costă prea mult (90%)

Acceptabilă, prețurile sunt în concordanță cu nivelul salariilor (5%)

Ieftină, dacă știi să-ți ajustezi viața în funcție de salariu (3%)

Nu mă interesează problema asta (2%)

Respondenții au avut un răspuns preferat în mod cert, însă este important de observat de ce restul variantelor de răspuns au avut un scor mult mai mic.

Varianta care a strâns cele mai multe voturi a fost: „Scumpă, alimentele și utilitățile costă prea mult”. Peste 90% dintre votanți au ales acest răspuns. Astfel, majoritatea românilor cred că viața în România costă mult prea mult, iar alimentele și utilitățile au ajuns să aibă prețuri exagerate. Dacă acest răspuns a strâns atât de multe voturi, înseamnă că acesta reflectă realitatea în care România se află în acest moment.

Pe locul doi, la o diferență indiscutabilă se află răspunsul: „Acceptabilă, prețurile sunt în concordanță cu nivelul salariilor”. Doar 5% dintre români au ales această variantă, ceea ce ne face să credem că măcar unii dintre cetățeni au o părere diferită față de ceilalți 90%.

Viața din România este ieftină?

Pe locul trei s-a situat varianta: „Ieftină, dacă știi să-ți ajustezi viața în funcție de salariu”. Pentru aceasta s-au înregistrat 3% din voturi. Semn că viața în România nu ar fi tocmai cea mai ieftină din niciun punct de vedere. Depinde de la om la om, însă o plajă extinsă de oameni au salariul minim pe economie, ceea ce nu permite o ajustare corectă a vieții în funcție de acesta. Prețurile s-au majorat, iar majoritatea oamenilor nu pot ține ritmul cu toate valurile de scumpiri.

Pe ultimul loc este varianta: „Nu mă interesează problema asta”. Acesta este un semn că 2% dintre respondenți nu prezintă interes pentru acest subiect.

Sondajul de astăzi este unul important, deoarece se concentrează pe una dintre realitățile dure de la noi din țară, și anume greutățile pe care oamenii le au de îndurat din cauza scumpirilor.

Dacă sunteți curioși de acest subiect, puteți VOTA aici.

Revista presei