Curg țepele imobiliare în Republica Moldova. Escrocheriile sunt la ordinea zilei

Curg țepele imobiliare în Republica Moldova. Escrocheriile sunt la ordinea zilei Imobiliare. Sursa foto: Pixabay

Republica Moldova. Sunt semnalate tot mai mult țepe din zona imobiliară, conform datelor prezentate de autorități. Totalul pagubelor ajunge la peste 350.000 de lei în prima jumătate a anului.

Victimele preferate ale escrocilor sunt persoanele care caută să-și închirieze o locuință. Escrocii, care se dau a fi proprietar, spun că se află în străinătate și cer plata în avans, după cum au explicat reprezentanții poliției.

Multe țepe imobiliare în Republica Moldova. Care sunt sfaturile specialiștilor

În aceste condiții, primul mare sfat pentru cetățeni, venit din partea oamenilor legii, este acela de-a evita plata anticipată.

Totodată, ideal ar fi ca un astfel de contract de închiriere să fie văzut și de o persoană avizată, un avocat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din discuțiile pe care le-am avut cu proprietarul apartamentului am înțeles ca nu îl interesau banii, dar a dorit sa obțină ceva mai mult de la mine”,  a spus un păgubit.

„Nu toți își permit să semneze contractul cu un avocat. Sunt înșelați cei care sunt mai creduli. Multe persoane caută chirii, iar unii se folosesc de ei și fac bani ușor. Înainte ca să semnăm un contract trebuie să îl citim cu atenție. Chiriașii trebuie să semneze un contract ca nu cumva să ajungă pe drumuri”, a explicat un agent imobiliat, conform radiomoldova.md.

Avantajele pe care le aduce un contract

Încheierea unui contract aduce mai multe avantaje pentru ambele părți implicate.

„Dacă este defect un televizor, dar nu din vina chiriașului, îl repară proprietarul. Dacă chiariașul este de vină, dar nu vrea să îl achite atunci se poate ajunge la o instanța de judecată”.

„Contractul este o garanție pentru proprietarul de apartament că mobila din apartament nu va avea de suferit. Dacă chiriașul strică un frigider îl repară”, a mai afirmat agentul imobiliar, pentru sursa citată.

Încasările din impozitul pe venit de la persoanele fizice care închiriază bunuri imobile au crescut cu 32,5% în primele 6 luni ale anului și constituie 34,5 milioane de lei, comparativ cu perioada anului trecut, a afirmat șeful Serviciului comunicare de la Serviciul Fiscal de Stat, Adrian Platon.

 

Revista presei
Partea lor de adevăr