44.000 de femei de culoare, sprijin pentru Kamala Harris

44.000 de femei de culoare, sprijin pentru Kamala Harris Sursa foto Facebook/Kamala Harris

Unele dintre cele mai influente femei de culoare din America din politică, afaceri și divertisment s-au alăturat miilor de oameni la un apel Zoom de duminică seara. Scopul acestora a fost acela de a mobiliza sprijinul pentru vicepreședintele Kamala Harris. În timpul apelului s-au strâns 1,5 milioane de dolari în doar trei ore.

Aproximativ 44.000 de femei de culoare, inclusiv reprezentanta Maxine Waters din California, una dintre cele mai importante femei de culoare din Congres, și alți legislatori, inclusiv Joyce Beatty și Jasmine Crockett, au vorbit despre ralierea în sprijinul lui Harris pentru alegerile prezidențiale din SUA împotriva lui Donald Trump în noiembrie.

Femeile de culoare, unite pentru Kamala Harris

Reverendul Bernice King, fiica liderului drepturilor civile Martin Luther King Jr. și director executiv al King Center, a declarat că, deși a votat de la vârsta de 18 ani, nu a susținut niciodată public un candidat, până acum.

„Sunt 100% de partea ei. Voi fi foarte strategică în cazul în care voi merge mai departe”, a spus King în cadrul convorbirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Win With Black Women este un grup de susținere politică, dar și cel care a organizat apelul. Reprezentanții au declarat ulterior că au fost strânși 1,5 milioane de dolari în trei ore pentru campania electorală a lui Harris. Această acțiune se alătură unui alt val de donații. Democrații au strâns peste 50 de milioane de dolari online duminică. Acest lucru s-a întâmplat după ce președintele Joe Biden a declarat că nu va candida pentru realegere.

O amenințare reală pentru Donald Trump

Decizia lui Biden de a se da la o parte și de a o susține pe Harris ar putea reprezenta o amenințare pentru campania lui Trump. Sondajele au arătat că alegătorii de culoare s-au îndepărtat de Partidul Democrat. Acest lucru s-a întâmplat din cauza preocupărilor legate de inflație, a progreselor lente în ceea ce privește drepturile civile și a sprijinului președintelui pentru Israel în războiul din Gaza. Trump, între timp, a încercat să câștige electoratul de culoare, potrivit bloomberg.com.

Printre participanții la convorbire s-au numărat fostul președinte al Comitetului Național Democrat, Donna Brazile, primarul orașului Washington DC, Muriel Bowser, și prima doamnă a statului Maryland, Dawn Moore. Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a emis ulterior o declarație de susținere a candidaturii lui Harris.

Numărul mare de participanți la convorbire a însemnat că organizatorii au fost nevoiți să extindă limita de capacitate pentru reuniune.

Reprezentantul Beatty, un democrat care reprezintă Ohio în Congres, a îndemnat participanții să își folosească platformele pentru a obține sprijin pentru Harris în comunitățile lor. „Venim cu un mesaj puternic pentru că suntem în luptă. Suntem în această călătorie. Ne dăm seama de amploarea acestui moment”, a spus ea.

Organizatorii Win With Black Women nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Bloomberg News a analizat un flux al apelului care a fost postat pe platforma de social media X.

 

Revista presei