Cazul Kristof Lajos. Antrenorul de genii, reținut pentru 24 de ore. Cum s-a comportat în fața anchetatorilor

Cazul Kristof Lajos. Antrenorul de genii, reținut pentru 24 de ore. Cum s-a comportat în fața anchetatorilor Kristof Lajos Sursa foto: Facebook

București. Kristof Lajos, reținut pentru că ar fi violat  un minor, refuză să vorbească cu anchetatorii despre ce s-a întâmplat. El a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventiv[ pentru 30 de zile.

Kristof Lajos, luat în vizor de multă vreme

Antrenorul de genii a fost luat în vizor de procurori de multă vreme. Primele cercetări ar fi fost inițiate încă din iunie - iulie anul trecut, după cum au dezvăluit surse apropiate anchetei pentru EVZ.   Reprezentanții unor ONG din domeniul protecției copiilor, cu care mai colabora, și-ar fi dat seama că este ceva suspect.

Kristof Lajos

Kristof Lajos Sursa foto: Faccebook

Conform unor surse apropiate de anchetă, comportamentul său, considerat „deviant”, a stârnit îngrijorare,, iar colaboratorii săi au anunțat autoritățile. Polițiștii Secției 26 l-au reținut sâmbătă, în timp ce viola un copil în vârstă de 14 ani, într-un apartament din sectorul 4. El a fost filat mai multe săptămâni de polițiștii Direcției Operațiuni Speciale.

Antrenorul de genii l-ar fi ademenit pe minor cu un telefon, bani și haine. El ar fi reușit să îl îndepărteze pe copil de părinți și să-l facă să creadă că sunt toxici. Anchetatorii sunt de părere că Lajos a violat și alți copii și i-a sfătuit să meargă la poliție și să depună plângere.

Ne puteți urmări și pe Google News
Kristof Lajos

Kristof Lajos. Sursa foto: Linkedin

Ce spune mama copilului violat

Mama copilului violat a declarat că i s-a părut suspect comportamentul lui Lajos de la început și că îl teroriza pe fiul ei cu mesajele. Aceasta a spus că antrenorul nici nu îl lăsa să stea în bucătărie sau să petreacă prea mult timp cu ea.

„Copii veneau tot împotriva mea. Nu ştiu cum făcea, tot eu eram cea rea. Curgeau mesajele întruna, îi suna. Deci copilul meu nu putea să stea cu mine în bucătărie să ia masa, că trebuia să aibă telefonul lângă el şi să îi răspundă non stop acestui individ. Asta mi-a atras atenţia”, a mai povestit femeia.

Kristof Lajos dădea sfaturi pe Internet

Kristof Lajos este fondatorul programului național „Mentor în România” si al asociației Kristophăr pentru copii talentați. El încerca să pară un expert în educație, interesat de promovarea tinerilor cu abilități deosebite, dar realitatea era alta. Pentru activitatea sa a fost premiat la mai multe evenimente din țară și din străinătate pentru inovație în educație.

Pe rețelele de socializare, Lajos i-ar fi sfătuit pe oameni să fie mai atenți la cei din jur și să îi ajute. Acesta a povestit că nimeni nu l-a băgat în seamă când i s-a făcut rău și a leșinat pe stridat. El a declarat că nimeni nu trebuie să fie ignorant.

Revista presei
Partea lor de adevăr