Aglomerație pe Valea Prahovei. Românii fug la munte din cauza căldurii

Aglomerație pe Valea Prahovei. Românii fug la munte din cauza căldurii Trafic aglomerat pe Valea Prahovei Sursa foto: Arhiva EVZ

Ploiești. Drumul Național DN 1 care face legătura dintre București și stațiunile de pe Valea Prahovei s-a aglomerat. Numeroși români părăsesc orașele și se îndreaptă spre munte, goniți de căldură.

Traficul pe Valea Prahovei devine din ce în ce mai greu, din cauza numărului mare de mașini. Încă de la primele ore ale dimineții de vineri. bucureștenii și nu numai, au pornit la drum spre munte. Majoritatea doresc să-și găsească un refugiu răcoros în aceste zile caniculare.

Drumul Național DN 1 s-a aglomerat

Coloanele de mașini au început să se formeze, de la primele ore ale dimineții de vineri. Șoferii s-au pornit la drum cu noaptea în cap sperând să ajungă într-un timp cât mai scurt în zonele răcoroase. Doar că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele de pe Drumul Național DN1. Coloanele de mașini, din direcția București spre stațiunile montane s-au format rapid.

Șoferii ghinioniști au umplut rețelele de socializare cu postări și fotografii de pe șoseaua aglomerată. Unii au făcut haz de necaz, estimând că vor sărbători de Sfântul Ilie pe Drumul Național DN 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

De menționat că Autostrada A3 București - Ploiești a fost blocată de joi, 18 iulie și până vineri, 19 iulie, la ora 5.00.

Trafic

Trafic aglomerat pe DN 1 Sursa foto: Facebook

Șoferii au la dispoziție rute ocolitoare

În astfel de situații, în care traficul este aglomerat, poliția rutieră recomandă alternative la Drumul Național DN 1. Printre rutele care pot fi utilizate, ca alternativă la DN 1 Bucureşti - Ploieşti - Braşov , astfel încât șoferii să nu piardă timp prețios, sunt:

  • Bucureşti - Autostrada A3 - Ploieşti - Cheia - DN 1A - Braşov;
  • Bucureşti - Autostrada A1 - Piteşti - Câmpulung - DN 73 - Râşnov;
  • Bucureşti - DN 71 - Târgovişte - DN 72A - Câmpulung - DN 73 - Râşnov;
  • Bucureşti - Târgovişte - DN 71 Sinaia.
Pietre Valea Oltului

Valea Oltului Sursa foto: Facebook/ CNAIR - Captură video

Drumul Național DN1 preferat după închiderea Văii Oltului

Aglomerația de pe Valea Prahovei se datorează și restricțiilor de circulație impuse șoferilor pe Valea Oltului, Din cauza lucrărilor de defrișare, transportatorii au ajuns să folosească și Drumul Național DN 1, pe Valea Prahovei, până la Brașov.

Până joi, 18 iulie, a fost defrișată, aproape 40% din suprafața de 10 hectare de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi, a anunțat CNAIR.

 

 

Revista presei
Parisul la răscruce