Trafic aglomerat pe Valea Prahovei. Rute ocolitoare pentru șoferi

Trafic aglomerat pe Valea Prahovei. Rute ocolitoare pentru șoferi

La finalul minivacanței de Rusalii, se așteaptă trafic intens pe arterele principale din județul Prahova, în special pe Valea Prahovei, ceea ce înseamnă că există un risc crescut de accidente și ambuteiaje.

În acest sens, Poliția Rutieră Prahova depune eforturi pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura o circulație sigură și fluidă.

Trafic intens pe Valea Prahovei. Rute ocolitoare pentru șoferi

Poliția Rutieră Prahova recomandă utilizarea rutelor alternative pentru a evita ambuteiajele. În loc de DN 1 care duce de la Brașov la Ploiești până la București, pot fi utilizate arterele care urmează:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.
Mașini în trafic

Sursa: Arhiva EVZ

Recomandări din partea autorităților, pentru șoferii care se întorc din minivacanța de Rusalii

Conducătorilor auto li se sugerează:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Să mențină o distanță de siguranță între vehicule: păstrarea unei distanțe adecvate față de vehiculul din față poate ajuta la prevenirea accidentelor în cazul opririlor bruste.
  • Să fie atenți la semnele de circulație și la indicațiile agenților de poliție – pentru a asigura o circulație ordonată și sigură, trebuie să respectați semnalizarea rutieră și indicațiile oferite de polițiștii rutieri care sunt prezenți în trafic.
  • Să folosească centura de siguranță: Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță în orice moment. Aceasta poate salva vieți în accidente. Să nu conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise – Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor este extrem de periculoasă și este ilegală. Orice astfel de acțiune va fi sancționată conform legii.

Pe toată durata întoarcerii din minivacanță, Poliția Rutieră Prahova a sporit prezența în teren, punând în funcțiune echipaje suplimentare pentru a monitoriza traficul și pentru a interveni rapid în caz de necesitate.

Șoferii mai au obligația de a respecta limitele de viteză și li se recomandă ajustarea vitezei în funcție de situația și traficul de pe drum. Majoritatea accidentelor rutiere sunt cauzate de depășirea limitelor legale de viteză.