E oficial. Donald Trump este candidatul republicanilor la Casa Albă

E oficial. Donald Trump este candidatul republicanilor la Casa Albă Donald Trump. Sursa foto. Captura video X

Statele Unite. Donald Trump a fost desemnat oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Fostul președinte a acceptat nominalizarea, la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee.

 

Donald Trump a fost primit în triumf de republicanii delegația la Convenția Națională, după atacul din Pennsylvania, de săptămâna trecută. Delegații l-au aplaudat ca pe un superstar.

Donald Trump, primul discurs după tentativa de asasinat

Fostul președinte american a susținut primul discurs public, la Milwaukee, după ce a scăpat după atacul de săptămâna trecută. Donald Trump a acceptat oficial candidatura republicanilor la alegerile pentru funcția de președinte al Statelor Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În această seară, cu credinţă şi devotament, accept cu mândrie nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Trump.

Deși zilele trecute făcea referire la unitatea americanilor, Trump nu a ratat ocazia să-și atace adversarii politici. El a făcut referire la Joe Biden, despre care a spus că este cel mai rău președinte american, dar și la Partidul Democrat. legat de aceștia, a reclamat „vânătorile de vrăjitoare partizane”. Conform CNN, discursul a fost presărat cu informații false, pe care le-a promovat în fața auditoriului.

„Dacă aţi lua zece dintre cei mai răi preşedinţi din istoria Statelor Unite, gândiţi-vă, cei mai răi zece, i-aţi aduna, ei nu ar fi provocat răul pe care Biden l-a făcut. Voi folosi acest termen doar o dată, Biden, nu voi mai folosi numele, doar o dată”, a declarat Trump.

Trump a făcut spectacol la Convenția Republicană

Discursul lui Donald Trump, la Convenția Republicană s-a desfășurat după toate regulile unui spectacol de teatru. El a urcat pe o scenă unde a fost așezată, din timp, uniforma pompierului ucis în atacul de săptămâna trecută, Corey Comperatore. Apoi și-a început discursul cu, de-acum obișnuita-i replică, „nu ar trebui să mă aflu aici”, menită să stârnească simpatia auditoriului.

„Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta”, le-a spus Trump delegaților, referindu-se la tentativa de asasinat, după care a făcut pauză așteptând reacțiile.

În extaz, delegații au început să scandeze „Ba da”, ceea ce l-a făcut pe candidat să zâmbească. El a continuat, povestind despre atacul care l-a vizat, deși susținea este greu de povestit. A relatat cum privea spre un monitor când a auzit un șuierat puternic și a simțit o lovitură în urechea dreaptă. Dându-și seama că este vorba despre un atac s-a lăsat jos, în vreme ce agenții Serviciului Secret s-au grăbit să-l protejeze.

„Curgea sânge peste tot şi totuşi, într-un fel, m-am simţit foarte în siguranţă pentru că îl aveam pe Dumnezeu de partea mea”, a povestit Donald Trump.

Donald Trump nu i-a ratat pe democrați

Odată sala încălzită, Trump și-a susținut discursul presărat cu afirmații, considerate de CNN false. Totodată, el a folosit ocazia pentru a-i ataca pe democrații pe care îi acuză pentru anchetele care îl vizează. În acest sens a menționat citaţiile pe care membri ai familiei sale le primesc de la Congres.

„Dacă democraţii vor să unifice ţara, ar trebui să renunţe la aceste vânători de vrăjitoare partizane, care se desfăşoară de aproximativ opt ani, şi ar trebui să facă asta fără întârziere şi ar trebui să permită desfăşurarea unor alegeri demne de poporul nostru. Le vom câştiga oricum”, a afirmat el.

Donald Trump a cerut Partidului Democrat să „înceteze imediat să înarmeze sistemul de justiţie şi să îşi eticheteze oponentul politic ca un inamic al democraţiei”.

 

Revista presei