Canicula mai face o victimă. Muncitor mort la spitalul Bagdasar Arseni

Canicula mai face o victimă. Muncitor mort la spitalul Bagdasar Arseni Caniculă Sursa foto: Dreamstime.com

București. Canicula mai face o victimă, de această dată în București. Un bărbat care muncea în condiții dificile a fost internat de urgență la spitalul Bagdasar Arseni, cu febră foarte mare.

Bărbatul era muncitor și își desfășura activitatea într-o hală, în condiții foarte dificile. Organismul său nu a rezistat la temperaturile foarte înalte, iar acesta a leșinat. A fost transportat de urgență la spital, cu febră foarte mare. A murit, înainte ca medicii să-l poată ajuta.

Canicula a mai făcut o victimă

Bărbatul care a murit avea 60 de ani. El a fost adus la spitalul Bagdasar Arseni aseară, după ce i s-a făcut rău. Termometrul arăta o temperatură de 42 de grade, în momentul în care a fost preluat de medici. Canicula a făcut deja mai multe victime, în această vară.

Conform informațiilor din spațiul public, bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe și a fost intubat și ventilat mecanic. Medicii nu au reușit să-l salveze, însă, în ciuda eforturilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decesul a fost anunțat la Poliție, dar și la Institutul Național de Medicină Legală. Cel mai probabil va urma o anchetă având în vedere condițiile în care s-a produs moartea. Guvernul Greciei introduce săptămâna de lucru de șase zileLucrători Sursa foto: Dreamstime.com

Victimele căldurii extreme

Muncitorul care a murit la București pare că este cea de-a șasea victimă pe care a făcut-o canicula în ultimele zile. Prima a fost un ieșean în vârstă de 32 de ani. Acesta lucra în aer liber, fără să țină cont de temperaturile caniculare. El a fost transportat la spital cu temperatura corpului de 42 de grade. Un alt caz de hipertermie a fost înregistrat în comuna Lețcani, în județul Iași, la un bătrân de 74 de ani.

Tot în Iași, doi bătrâni, în vârstă de peste 80 de ani au fost descoperiți morți în casă. Aceștia locuiau într-un apartament la ultimul etaj, fără izolație și aer condiționat. Aceasta în condițiile în care temperaturile înregistrate erau de peste 40 de grade.

Un bărbat de 74 de ani a murit, în județul Olt, în curte, din cauza temperaturilor foarte ridicate. La sosirea ambulanței, chemată în ajutor, bărbatul prezenta traumatism temporo-parietal drept, cu sângerare oprită. Temperatura externă a corpului era de 42,8 grade.

canicula

Căldură mare. Sursă foto: Freepik

Canicula impune măsuri de precauție

Ministerul Sănătății a emis o serie de recomandări pentru românii afectați de temperaturile extrem de mari. Astfel, medicii atrag atenția că trebuie luate o serie de măsuri de precauție pentru a evita problemele provocate de canicula intensă. Aceste recomandări sunt:

  • Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11-18;
  • Reglați aparatul de aer condiționat la temperaturi cu 5 grade mai mici decât temperatura ambientală;
  • Evitați folosirea ventilatoarelor dacă temperatura aerului depășește 32 de grade Celsius;
  • Petreceți 2-2 ore zilnic în spații cu aer condiționat (magazine, spații publice, cinematografe);
  • Faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă;
  • Purtați pălării de soare, haine lejere, și largi, din fibre naturale, de culori deschise;
  • Beți zilnic cel puțin 1,5; doi litri de lichide, chiar dacă nu aveți senzația de sete. Pe canicula se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute;
  • Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
  • Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece sunt diuretice;
  • Consumați fructe și legume proaspete (pepene galben sau roșu, prune, castraveți, roșii) cu un conținut ridicat de apă.
  • Consumați iaurt care produce aceeași hidratare ca un pahar de apă;
  • Evitați activități în exterior care necesită un consum mare de energie;
  • Aveți grijă de copii, vârstnici, persoane cu dizabilități, oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu solicită;
  • Păstrați contactul permanent cu vecini, rude, cunoștințe în vârstă sau cu dizabilități. Interesați-vă de starea lor de sănătate!

Revista presei