Ploi torențiale și vijelii în București și patru județe. A fost emis un mesaj RO-ALERT. Două avioane nu pot ateriza pe Otopeni din cauza furtunii

Ploi torențiale și vijelii în București și patru județe. A fost emis un mesaj RO-ALERT. Două avioane nu pot ateriza pe Otopeni din cauza furtunii Sursa foto: Pixabay.com

România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod portocaliu pentru București și patru județe din sudul țării. Până la ora 18:15, vor fi ploi torențiale, grindină și vijelii puternice cu rafale de vânt de 70-90 km/h. Județele afectate sunt Ialomița, Buzău, Prahova și Ilfov, unde fenomenele meteorologice extreme vor aduce frecvente descărcări electrice și acumulări de apă de 20-25 litri pe metru pătrat.

Cod Portocaliu de vreme rea. A fost emis un  mesaj RO-ALERT

De asemenea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis  un mesaj RO-ALERT privind intensificări ale vântului şi vijelie puternică în Capitală.

"Avertizare meteo - intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi mari, averse torenţiale care vor acumula local 25 l/mp. Perioada de manifestare 17,10 - 18,15. Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie", se arată în mesajul citat.

În judeţele Ialomiţa (Răduleşti), Buzău (Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Mânzăleşti, Cozieni, Brăeşti, Colţi, Bozioru), Prahova (Brazi, Urlaţi, Valea Călugărească, Bucov, Bărcăneşti, Puchenii Mari, Poienarii Burchii, Albeşti-Paleologu, Berceni, Gorgota, Râfov, Drăgăneşti, Iordăcheanu, Podenii Noi, Tomşani, Dumbrava, Bălţeşti, Gornet-Cricov, Balta Doamnei, Tinosu, Apostolache, Plopu, Gherghiţa, Olari) şi Ilfov (Periş, Gruiu, Baloteşti, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Nuci, Grădiştea, Dascălu) se vor semnala vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Viteza vântului la rafală va ajunge la 70 - 90 km/h, averizează ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Două avioane nu pot ateriza din cauza furtunii

În București, Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că zeci de copaci au fost doborâți de vijelie, unii dintre ei avariind mai multe mașini parcate. De asemenea, vijelia a doborât o schelă din zona de nord a Capitalei. Pomperii bucureșteni au avut 17 intervenții, urmare a vremii nefavorabile. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Rafalele de vânt puternic au produs și răsturnarea unui tir pe autostrada A3, precum și blocarea căii ferate în Prahova, la intrarea în stația Corlătești, ca urmare a prăbușirii unui copac peste calea ferată.

Din cauza vântului puternic, două avioane nu pot ateriza pe aeroportul Henri Coandă și sunt menținute în aer deasupra Otopeniului. E vorba de cursele Skiathos-București și Frankfurt-București. Alte avioane se îndreaptă spre Otopeni și s-ar putea afla, de asemenea, în imposibilitatea de a ateriza.

Revista presei