Românii care merg în Bulgaria riscă amenzi mari. Regula pe care trebuie să o respecte

Românii care merg în Bulgaria riscă amenzi mari. Regula pe care trebuie să o respecte Bulgaria. Sursa foto Pixabay

Bulgaria. Amenzi mari pentru românii care merg în Bulgaria. Pe lângă Krapets se află o plajă sălbatică, fără șezlonguri, beach bar-uri sau muzică tare. Aici vin mulți turiști români și germani, dar și bulgari. Cu toate acestea, ei riscă o amendă de 1.000 de leva, aproape 500 de euro.

Amenzi mari pentru turiști

Zona aduce aminte de Vama Veche la începutul anilor 90. Problema este că oamenii campează în păduricea din stânga drumului, pe partea dreaptă, unde se află niște dune de nisip. Zonele cu dune de nisip sunt protejate, dar niciun semn de avertisment nu interzice camparea la fața locului. Cu toate acestea, turiștii care stau în locurile speciale de camping sunt aspru sancționați de autoritățile bulgare.

Camping

Camping. Sursa foto Pixabay

Autoritățile bulgare nu vor să pună avertismente

Mulți români au declarat că nu au știut că este interzis să îți pui cortul în zona respectivă și nimeni nu le-a zis unde să plătească. Autoritățile bulgare au spus că toți turiștii trebuie să știe legile țării în care merg în vacanță și că nu este datoria lor să pună avertismente.

„Nu suntem obligați să punem avertismente, toată lumea trebuie să știe legea”, a fost reacția autorităților din Bulgaria. Mulți români au spus că au încercat să le explice oamenilor legii că nu știau de această regulă, dar că nu le-a păsat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Bulgaria

Bulgaria. Sursa foto Pixabay

În urmă cu 3 ani, Curtea Constituțională din Bulgaria a declarat că s-a pronunțat împotriva contestării amendamentelor la Legea Mării Negre care interzicea camparea cu corturile, precum și vehiculele, inclusiv rulote și autorulote, in zona de protecție (dune) de la malul Mării Negre. Cu toate acestea, nu s-a reușit legiferarea împotriva construcțiilor noi pe aceste dune, potrivit Adevărul.

Se aplică interdicția de campare ilegală

Curtea Constituțională nu a publicat hotărârea completă. Autoritățile din Bulgaria nu au ținut cont de acest lucru și au început să aplice interdicția de campare ilegală, altele decât în ​​locuri de campare desemnate, a anunțat Televiziunea Națională Bulgară în 2020.

Revista presei